to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 16.12.2022

Πολιτική

Εξελίξεις: Ακόμα ένας συνεργάτης της Μ. Σπυράκη στο «μικροσκόπιο»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, η ευρωβουλευτής της ΝΔ ελέγχθηκε και για χρήματα που έλαβε αναδρομικά ένας δεύτερος συνεργάτης της για τα ταξίδια του σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, τα έξοδα των μετακινήσεών αυτά τελικά διευθετήθηκαν από την ίδια την γαλάζια Ευρωβουλευτή, ίσως και εκ των υστέρων.


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει την Παρασκευή ότι αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της στη Νέα Δημοκρατία - κάτι που ωστόσο είχε ζητήσει πρώτα η ίδια... -  έως ότου ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεση με το επίδομα αλλοδαπής που έλαβε συνεργάτης της και οδήγησε τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα στο να αιτηθεί την άρση της ασυλίας της.

Το επίδομα που λάμβανε ο συνεργάτης της μπορεί να φτάσει από τα 300 έως τα 600 ευρώ ανά μήνα, ανάλογα με τον μισθό του. Ο συγκεκριμένος συνεργάτης όμως δεν φαίνεται να έδινε τις απαραίτητες παρουσίες στην Ευρωβουλή.

Η εμπλοκή με δεύτερο συνεργάτη

Όπως αναφέρει το Έθνος το απόγευμα της Παρασκευής:

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA και της εκπομπής TLife, αυτός δεν είναι ο μόνος συνεργάτης της κ. Σπυράκη που βρέθηκε στο μικροσκόπιο της έρευνας. Αντίθετα, η κ. Σπυράκη σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ελέγχθηκε και για χρήματα που έλαβε αναδρομικά ένας δεύτερος συνεργάτης της για τα ταξίδια του σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, τα έξοδα των μετακινήσεών αυτά τελικά διευθετήθηκαν από την ίδια την γαλάζια Ευρωβουλευτή, ίσως και εκ των υστέρων. Επομένως, ο πρώτος συνεργάτης της είναι αυτός ο οποίος έχει προκαλέσει το πρόβλημα.

Βαρύ το κλίμα για τη Μαρία Σπυράκη στο Μαξίμου

Όπως προσθέτει το Έθνος:

Βαρύ είναι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την Μαρία Σπυράκη, η οποία πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί πως θα κατέλθει στην Α’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυρία Σπυράκη δεν ανέφερε ποτέ στον πρωθυπουργό το ζήτημα με τον συνεργάτη της και μάλιστα η είδηση «έσκασε» την στιγμή που στην επικαιρότητα υπάρχει ο φερόμενος χρηματισμός της Εύας Καϊλή.

Η «σύνδεση» των δύο υποθέσεων, μολονότι η έκτασή τους δεν είναι, προβληματίζει τον πρωθυπουργό, την στιγμή άλλωστε που ακόμα το σκάνδαλο των υποκλοπών βρίσκεται στην επικαιρότητα. Η κυρία Σπυράκη, πάντως, επιθυμεί να κλείσει το ζήτημα μέσα στον Ιανουάριο, προκειμένου να… προλάβει να είναι υποψήφια (καταβάλλοντας στο Ευρωκοινοβούλιο τα χρήματα ή όποιο πρόστιμο), παρ’ όλα αυτά δεν είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα άρει την αναστολή της ιδιότητάς της.

Την ίδια ώρα, παραμένει άγνωστο το ύψος των χρημάτων που έλαβε ο ένας συνεργάτης της, αλλά σίγουρα πρόκειται για αρκετά χρήματα. Αφορά το επίδομα αλλοδαπής, το οποίο δίδεται απ’ ευθείας στον συνεργάτη του ευρωβουλευτή. Με άλλα λόγια, δεν έχει άμεση εμπλοκή το γραφείο του εκάστοτε ευρωβουλευτή καθώς προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογράψει όταν προσελήφθη. Σύμφωνα με πηγές, είναι αρμοδιότητα του υπαλλήλου να πει στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος, σε περίπτωση που δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα των αρμόδιων αρχών θα ρίξει φως στην υπόθεση, η οποία αλλάζει τα δεδομένα για την Μαρία Σπυράκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, θα έχει τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση και την τύχη της γαλάζιας ευρωβουλευτή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)