to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 16.12.2022

Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Το Μαξίμου καθοδηγούσε την Καϊλή για τις υποκλοπές - Να παραδώσει την έδρα

Επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο Κ. Μητσοτάκη και το Μαξίμου εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη σημερινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Χρησιμοποίησαν την κ. Καϊλή πρώτα για τη συγκάλυψη και μετά για τη νομιμοποίηση των παρακολουθήσεων


Στην υπόθεση της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής σε τέτοιες πρακτικές.

Όπως είπε, ο κ. Ανδρουλάκης: «Το μιντιακό κατεστημένο που υπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρερμήνευσε σκόπιμα αυτό που είπα περί "δούρειου ίππου". Προφανώς δεν καθοδήγησε η Νέα Δημοκρατία την κ. Καϊλή να κάνει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, αλλά την καθοδήγησε το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σε κάθε της κίνηση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ήταν σκιώδης εισηγήτρια. Αυτό το έχει καταγράψει πολλές φορές ο διεθνής Τύπος . Είναι άλλη μια κακή οικογενειακή συνήθεια του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: Να απλώνει τα πλοκάμια του πέραν των κομματικών του ορίων. Έως και στην άκρα Δεξιά».

«Η Εύα Καϊλή πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης και οφείλει να παραδώσει την έδρα της. Η αντίθετη άποψη, που άκουσα να διατυπώνεται ακόμη και με νομικούς όρους, είναι απαράδεκτη και θολώνει το μήνυμα μας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα», τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε πως «δύο προβεβλημένοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκονται ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου και η χώρα συγκλονίζεται μήνες τώρα από το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων. Και μόλις χθες, η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη. Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν όλα τα σκάνδαλα σε έναν πολιτικό χώρο, εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Και τους διαψεύδει όχι μόνο γιατί αυτά συμβαίνουν και αλλού, αλλά γιατί ήταν το κόμμα μας, που πήρε τις μεγάλες αποφάσεις για να ενισχύσει τους θεσμούς της λογοδοσίας και της διαφάνειας στη χώρα. Το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια, τις ανεξάρτητες αρχές, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση», τόνισε.

Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «η αυταρχική διολίσθηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να την κρύψουν πίσω από άλλα γεγονότα. Ο Πρωθυπουργός, που εκλέχτηκε υποσχόμενος αποκατάσταση του κύρους των θεσμών μετά τις νοσηρές πρακτικές της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, όρισε τον ανιψιό του κλειδοκράτορα της πίσω σκοτεινής αυλής του Μαξίμου. Και ενορχηστρώνει μέρα με τη μέρα το δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης, επιλέγοντας να φτάσει στις εκλογές χωρίς να ξέρει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Νίπτει τας χείρας του μπροστά στις ευθύνες. Μονίμως δεν ξέρει. Όλα γίνονται πίσω από την πλάτη του. Κάθε μέρα πάει και σε μια εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη για να του σφίξει συμπονετικά το χέρι. Γιατί δεν ζητά κατεπείγουσα δικαστική έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί το παράκεντρο της ΕΥΠ, που τάχα αυτονομήθηκε;

Τέσσερις μήνες πέρασαν από τότε που κατέθεσα τη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και επτά από τις αντίστοιχες καταγγελίες Κουκάκη. Μόλις προχθές έγινε έφοδος στα γραφεία των εμπλεκόμενων με το predator εταιρειών.

Εκθέτουν τη χώρα μας ανεπανόρθωτα.

Μάταια αναζήτησαν σανίδα σωτηρίας για τις παρακρατικές τους μεθοδεύσεις στην αποκάλυψη της υπόθεσης Καϊλή από τις βελγικές αρχές».

Για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, υπογράμμισε πως: «Πρώτα είπαν ότι με παρακολουθούσαν για την υπόθεση της Καϊλή, αλλά αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΥΠ. Έπειτα ισχυρίστηκαν ότι αφού το Βέλγιο παρακολουθούσε την κα Καϊλή, γιατί να μην παρακολουθούν εκείνοι εμένα. Μόνο που δεν έγινε ποτέ άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της κας Καϊλή λόγω της ασυλίας της. Ακόμη και αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στην εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, η ΝΔ το εργαλειοποιεί και εκθέτει ξανά τη χώρα μας.

Αλλά αυτή είναι η τραγική ειρωνεία: στην αρχή τη χρησιμοποίησαν για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων στην επιτροπή PEGA, και τώρα για τη νομιμοποίηση των παράνομων υποκλοπών τους.

Εξακολουθούν να υπεραμύνονται της «νομιμότητας» των επισυνδέσεων ενός πολιτικού αρχηγού, ενός δημοσιογράφου, ενός εν ενεργεία Υπουργού στο όνομα ενός απροσδιόριστου εθνικού λόγου χωρίς έγκλημα προς διερεύνηση; Δεν ντρέπονται επιτέλους;» εξανέστη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)