to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 15.12.2022

Κοινωνία

Κρήτη: Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα - Κατέληξε ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες

Στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους στο Ηράκλειο η πτώση - Ανασύρθηκαν και οι δύο επιβαίνοντες, ωστόσο ο ένας εκ των δύο κατέληξε λίγο αργότερα


Πολύ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στο ύψος του Κακού Όρους, καθώς σημειώθηκε πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες!

Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος έπεσαν στη θάλασσα, ωστόσο, το αεροσκάφος βυθίστηκε και αρχικά διασώθηκε ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες, καλά στην υγεία του.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και πολύ μεγάλη, τόσο από Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, Λιμενικό και Αστυνομία, καθώς και από την Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπούς που πετούσαν πάνω από το Ηράκλειο, ενώ το αεροσκάφος είχε μόλις απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου...

Λίγο αργότερα,ανασύρθηκε και το δεύτερο άτομο που επέβαινε στο αεροσκάφος, το οποίο όμως ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων τελικά κατέληξε.

Και οι δύο επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ο ένας εκ των δύο, ένας 62χρονος Ινδονήσιος, ήταν ήδη νεκρός όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία στήθηκε στις δέκα περίπου το πρωί.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο άτομο, έναν 32χρονο Νοτιοαφρικανό, βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον διοικητή Κωνσταντίνο Τερζάκη. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζακης», το αεροσκάφος μόλις απογειώθηκε εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να καταλήξουν στα αιτία του δυστυχήματος.

Το αεροσκάφος ήταν νηολογίου Ινδονησίας, προερχόταν από το Μαυροβούνιο και επόμενος σταθμός του θα ήταν η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μαζί με το μονοκινητήριο που έπεσε, βρισκόταν κι ένα ακόμη αεροσκάφος το οποίο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Πλιάκας, αναφέρθηκε στο συμβάν:

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)