to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εμάς βρήκατε;

Η επίκληση για την αμεσότητα και την αποφασιστικότητα των Βέλγων δικαστών και αστυνομικών από εκείνους που εδώ και μήνες συγκαλύπτουν είναι φρικτά υποκριτική


Τον θαυμασμό τους για την αποτελεσματικότητα των βελγικών Αρχών εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες πολιτικά στελέχη και δημοσιολογούντες με αφορμή το λεγόμενο Qatargate. Και αναρωτιέται κανείς: Εμείς, αλήθεια, σε ποια χώρα ζούμε; Αλλιώς κατά το κοινό: «Εμάς βρήκατε;».

Αν θυμόμαστε σωστά, οι καταγγελίες για τη δράση του Predator και της εταιρείας Intellexa στην Ελλάδα έχουν γίνει εδώ και τουλάχιστον εννέα μήνες. Από τον Αύγουστο, μάλιστα, αναγνωρίστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ αποκαλύφθηκε και η παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ. Όλο αυτό το διάστημα Δικαιοσύνη και αστυνομία έμοιαζαν να περιμένουν… τις συνθήκες να ωριμάσουν.

Όπως κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να υποθέσει, η χρονική αυτή περίοδος είναι αρκετή για να εξαφανιστούν τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία, αποδείξεις, να μετακομίσουν γραφεία, ακόμα και να γκρεμιστούν. Εξάλλου, οι έρευνες των τελευταίων ημερών γίνονται σε άδεια γραφεία και γιαπιά.

Δεν είναι, όμως, μονάχα οι ιδιώτες που δύνανται να καταστρέφουν αρχεία, αλλά και η ίδια η ΕΥΠ, όπως ομολογήθηκε για την περίπτωση Ανδρουλάκη. Την ώρα που η κυβέρνηση έχει μιλήσει για «ρυπαρό δίκτυο» εντός της Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκαλεί εύλογα ερωτήματα και υποψίες η σπουδή των Αρχών να αναζητήσουν, σύμφωνα με διαρροές, στοιχεία για τις υποκλοπές πολιτικών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων από την ίδια την ΕΥΠ. Μια Υπηρεσία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που με τη στάση του νυν και τέως διοικητή της έχει συμβάλει τα μάλα στη συγκάλυψη. Εν ολίγοις, καλείται ο ελεγχόμενος να δώσει αποδείξεις για την ενοχή του.

Και πού αλλού θα μπορούσε να αναζητήσει η Δικαιοσύνη τα στοιχεία; Φυσικά, στους παρόχους. Όπως προβλέπει ο νόμος και όπως είχε αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας προ δεκαημέρου εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αν οι Αρχές, ιδιαίτερα η Δικαιοσύνη, θέλουν αποδείξεις, γνωρίζουν πού θα τις αναζητήσουν.

Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές, οι ενδείξεις ισχυρότατες. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Η επίκληση για την αμεσότητα και την αποφασιστικότητα των Βέλγων δικαστών και αστυνομικών από εκείνους που εδώ και μήνες συγκαλύπτουν παραβιάζοντας κάθε αρχή Δικαίου, θεσμικής ομαλότητας και Δημοκρατίας είναι φρικτά υποκριτική και προκαλεί θυμηδία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)