to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:59 | 14.12.2022

Πολιτική

H διοίκηση Πατούλη απέρριψε ψήφισμα της «Δύναμης Ζωής» για τη δολοφονία Φραγκούλη

«Το τείχος του κοινωνικού αποκλεισμού δεν ταιριάζει στη δημοκρατία μας και πρέπει να σπάσει!»


Σε μια επίδειξη αυταρχισμού και αναλγησίας, τα γνωστά της χαρακτηριστικά, η δεξιά Διοίκηση Πατούλη, με τη στήριξη των ακροδεξιών δεκανικιών της, απέρριψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την πρόταση της Δύναμης Ζωής για έκδοση Ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δολοφονική ενέργεια από τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ κατά του 16χρονου Ρομά Κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Στο Ψήφισμά της η Δύναμη Ζωής τόνιζε, μεταξύ άλλων: “Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική ενέργεια από αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας ενός 16χρονου συμπολίτη μας, ζητά την υλοποίηση από την κυβέρνηση συγκεκριμένων και στοχευμένων πολιτικών για τους Ρομά και δεσμεύεται να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής έστω και τώρα, ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά συμπολίτες μας”.

Στο ίδιο κείμενο η Παράταξη θύμιζε ότι μια σειρά από πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί τα προηγούμενα χρόνια για την στήριξη των συμπολιτών μας Ρομά, έχουν εγκαταλειφθεί σε επίπεδο Κυβέρνησης Μητσοτάκη (πχ κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Ρομά) και Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια.

Ειδικά στην Περιφέρεια Αττικής η δεξιά Διοίκηση έκοψε βίαια το νήμα πρωτοβουλιών της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής για να μπει τέλος στον κοινωνικό αποκλεισμό των Ρομά με όρους κοινωνικής συνοχής, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση Πατούλη διέκοψε πρωτοβουλίες όπως την πιλοτική δράση “Γραφείο Στήριξης Ρομά & Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων” που λειτούργησε κατά το παρελθόν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Την παρέμβαση “Συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη των Ρομά”, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ, που δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ και παραμένει ανενεργή στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά! Ή την πρωτοβουλία “I do – Μια συμμαχία νέων για τη δημιουργία ενεργών Ρομά πολιτών”, με στόχο την ενδυνάμωση νέων Ρομά για την ισότιμη συμμετοχή τους σε κέντρα λήψης αποφάσεων, η οποία έληξε τον Νοέμβριο του 2020, και δεν συνεχίστηκε!

Τίποτε από αυτά δεν ήταν τυχαίο.

Όπως κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η απόρριψη από τη Δεξιά Διοίκηση και τους ακροδεξιούς συμμάχους της Ψηφίσματος της Περιφέρειας Αττικής για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κ. Φραγκούλη από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Προτάσεις όπως “το τείχος του κοινωνικού αποκλεισμού δεν ταιριάζει στη δημοκρατία μας και πρέπει να σπάσει!” προφανώς προκαλούν αλλεργία στη δεξιά Διοίκηση Πατούλη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)