to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:50 | 12.12.2022

Πολιτική

«Η δικαιοσύνη να ερευνήσει γρήγορα τις υποκλοπές», επιθυμεί ο 5046c (Χατζηδάκης)

Την άμεση διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών από τη δικαιοσύνη, μετά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης, ζήτησε ο Κωστής Χατζηδάκης που μέχρι πρότινος αστειευόταν όταν δημοσιογράφοι τον ρωτούσα για το ενδεχόμενο να είναι στην λίστα των παρακολουθούμενων


«Η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει γρήγορα την υπόθεση των υποκλοπών»: αυτή την... εκτίμηση έκανε μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας τη Δευτέρα σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο υπουργός Εργασίας δεν αμφισβήτησε ότι οι επισυνδέσεις στις επικοινωνίες του έγιναν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, επανέλαβε όμως πως δεν αμφισβητεί τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε τίποτε για αυτές. Τόνισε ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια εκτιμώντας ότι δεν τίθεται θέμα παρακολούθησής του από τον ίδιο.

Πάντως ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του αναφέροντας ότι οι επισυνδέσεις αυτές συνιστούν “εισβολή στην προσωπική ζωή” η οποία τον έχει επηρεάσει σε προσωπικό επίπεδο. Χαριτολογώντας όμως σημείωσε ότι “μακάρι να βγουν όλοι μου οι διάλογοι” επισημαίνοντας πως δεν ανησυχεί για το περιεχόμενό τους. Τέλος σημείωσε ότι η υπόθεση αυτή “θολώνει το κυβερνητικό έργο”.

Όταν ζητούσε πολιτικές συνέπειες «αν βρεθούν στοιχεία»

Ο υπουργός Εργασίας που πριν μερικές εβδομάδες ζητούσε πολιτικές συνέπειες αν βρεθούν στοιχεία, τώρα απλώς πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

Συγκεκριμένα, στις 23 Νοεμβρίου, ο Κωστής Χατζηδάκη έλεγε ότι «η Δικαιοσύνη κάνει την έρευνά της, πρέπει να την κάνει και αν βρεθούν στοιχεία, προφανώς πρέπει να υπάρξουν και οι αντίστοιχες πολιτικές συνέπειες». Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη του Documento σχετικά με την παρακολούθησή του, όχι μόνο δεν τολμά να ζητήσει πολιτικές συνέπειες, αλλά τόνίζει ότι δεν υπάρχει η «παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση».


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ο τότε υπουργός Ενέργειας παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ επί τουλάχιστον έναν χρόνο, από 27 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Νοεμβρίου 2022, χρονικό διάστημα που όπως σχολιάζει ο Κώστας Βαξεβάνης, δεν συνηθίζεται ούτε για τρομοκρατία και βαριά εγκλήματα.

Η παρακολούθηση γινόταν στο επίσημο κινητό του με αριθμό 6979800*** και ο κωδικός παρακολούθησης στην ΕΥΠ για τον υπουργό είναι 5046c. Καταγράφηκαν συνομιλίες του με δημοσιογράφους όπως ο Θανάσης Κουκάκης και ο Τάκης Χατζής, με άλλους υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, με επιχειρηματίες, αλλά και συνομιλίες προσωπικής φύσης.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)