to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 12.12.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαραίτητοι για τη λειτουργία του ΟΑΚ Α.Ε. οι 9 εξειδικευμένοι συμβασιούχοι

Να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη με αρ. 77604/15-3-22 του Υπουργείου Υποδομών οι 9 Υπάλληλοι ΙΔΟΧ (σημερινοί εργαζόμενοι στον ΟΑΚ ΑΕ), με μοριοδότηση ειδικής προϋπηρεσίας, ώστε να λήξει η δεκαεξάχρονη ομηρία τους, ζητάνε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τους συμβασιούχους ΙΔΟΧ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, καταθέτοντας αναφορά την επιστολή της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών, περί προκήρυξης για μόνιμο προσωπικό του Υπουργείου Υποδομών που προσελήφθη ως ΙΔΟΧ, αλλά στην πραγματικότητα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έπειτα από πολυετείς συμβάσεις, είναι δίκαιο να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη με αρ. 77604/15-3-22 του Υπουργείου Υποδομών οι 9 Υπάλληλοι ΙΔΟΧ (σημερινοί εργαζόμενοι στον ΟΑΚ ΑΕ), με μοριοδότηση ειδικής προϋπηρεσίας, ώστε να λήξει η δεκαεξάχρονη ομηρία τους.

«Για το θέμα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος της εργασιακής ανασφάλειας των συγκεκριμένων συμβασιούχων που καλύπτουν για δεκαέξι (16) χρόνια  διαρκείς ανάγκες εποπτευόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών, έχουμε ήδη προχωρήσει και σε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς, πέρα από το ότι αυτό αποτελεί δίκαιο αίτημα των συγκεκριμένων εργαζομένων, θα αποτελέσει οικονομία πόρων και χρόνου, αλλά και επένδυση του δημοσίου στην τεχνογνωσία τους», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ και να απαντήσει στο αίτημα τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)