to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 12.12.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Η υπόθεση της Καϊλή κάνει ζημιά όχι μόνο στην ίδια αλλά και στην Ελλάδα

«Για το QatarGate αξίζει να καταλάβουμε το εξής: οι ευρωβουλευτές έχουν ασυλία. Για να κρατηθεί κάποιος μετά από έρευνα στο σπίτι του πάει να πει ότι οι αρχές βρήκαν βαριά πράγματα εκεί. Οι βελγικές αρχές φαίνεται ότι εδώ και καιρό παρακολουθούσαν και εξέταζαν αυτή την υπόθεση», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ήδη τις έχουν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 FM ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι «η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται κάνει ζημιά όχι μόνο στην ίδια αλλά και στην Ελλάδα».

«Φαίνεται ότι είναι αναμεμειγμένη στο σοβαρό σκάνδαλο χρηματισμού η κα Καϊλή. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχει μια έντονη 'κινητικότητα' ανάμεσα στην πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα και εμάς, τους Αντιπροέδρους του Ε/Κ, αλλά και τους προέδρους των πολιτικών ομάδων», είπε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε ο Δημ. Παπαδημούλης «για να καθαιρεθεί ένας από τους 14 Αντιπροέδρους από τη θέση του χρειάζεται να το αποφασίσει με 60% η Διάσκεψη των Προέδρων και στη συνέχεια να το εγκρίνει με πλειοψηφία πάνω από 2/3 η Ολομέλεια του Ε/Κ».

«Πιστεύω ότι η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει γρήγορα και ίσως ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας», δήλωσε ο ίδιος, ενόψει της Ολομέλειας του Ε/Κ που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα.

Όσον αφορά στην έκπτωση της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του ευρωβουλευτή υπενθύμισε ότι «ακόμη είναι ευρωβουλευτής ο Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός, ο οποίος είναι στη φυλακή». «Για να καθαιρεθεί κάποιος από ευρωβουλευτής πρέπει να υπάρχει οριστική δικαστική απόφαση», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε: «Προ λίγων εβδομάδων στην Ολομέλεια του Ε/Κ η Εύα Καϊλή στη συζήτηση για το Κατάρ που είχε προκαλέσει η Ευρωομάδα της Αριστεράς είχε υμνήσει το Κατάρ ως πρωτοπόρο στην κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων! Αυτό έκανε τρομακτικά άσχημη εντύπωση. Και η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και εγώ προσωπικά είχαμε καταγγείλει σε πολιτικό επίπεδο τη στάση της κας Καϊλή που ήταν σε αντίθεση και με τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών».

Επιπλέον είπε: «Για το QatarGate αξίζει να καταλάβουμε το εξής: οι ευρωβουλευτές έχουν ασυλία. Για να κρατηθεί κάποιος μετά από έρευνα στο σπίτι του πάει να πει ότι οι αρχές βρήκαν βαριά πράγματα εκεί. Οι βελγικές αρχές φαίνεται ότι εδώ και καιρό παρακολουθούσαν και εξέταζαν αυτή την υπόθεση».

«Δεν θα ήταν καλύτερα να έχουμε και στην Ελλάδα πιο αποτελεσματικές διωκτικές αρχές για την καταπολέμηση του εγκλήματος;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε τα εξής: «Στην Ελλάδα κυριαρχεί το φαινόμενο της ατιμωρησίας των πολιτικών, παρ' όλο που έχουμε φαινόμενα διαφθοράς και έχουμε και αργές, αναποτελεσματικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο επίπεδο των υψηλά ιστάμενων. Μετά από 15 χρόνια από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Siemens που το ανακάλυψαν γερμανικές και αμερικανικές δικαστικές αρχές υπήρξε στο τέλος παραγραφή! Όλοι κρίθηκαν αθώοι. Στο, δε, σκάνδαλο Novartis σημαντικά ποσά που βρέθηκαν χαρακτηρίστηκαν αδιευκρίνιστα και οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν».

«Είναι ανάγκη να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο της διαφθοράς αποτελεσματικότερα και στη χώρα μας. Αν ήταν βουλευτής ενδεχομένως ακόμη να την υμνούσαν διάφορα μιντιακά συστήματα, όπως τόσα χρόνια», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)