to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:53 | 10.12.2022

Κοινωνία

Κακοκαιρία Γαία: Τραγωδία με γυναίκα στους Παξούς - Προβλήματα στη Κέρκυρα και τα Γιάννενα

Πέθανε στους Παξούς γυναίκα που έπαθε εγκεφαλικό και δεν μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο λόγω της κακοκαιρίας - Σοβαρά προβλήματα στα Ιωάννινα από τις βροχές - Κατολισθήσεις έκλεισαν το οδικό δίκτυο -


Δεν τα κατάφερε τελικά η 60χρονη γυναίκα η οποία υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο το μεσημέρι του Σαββάτου στους Παξούς, καθώς δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη μεταφορά της στην ηπειρωτική Ελλάδα με σκάφος του λιμενικού εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τελικά η γυναίκα μεταφέρθηκε με μικρό ιδιωτικό ταχύπλοο στο λιμάνι της Πλαταριάς, όπου εκεί την περίμενε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όμως πέθανε κατά τη διαδρομή.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική για την αδυναμία που επέδειξαν οι κρατικές αρχές να βρουν τρόπο να μεταφερθεί η άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο. Επισήμανε μάλιστα δεν είναι δικαιολογία οι κακές καιρικές συνθήκες όταν τελικά ένα ιδιωτικό σκάφος 5 μέτρων μήκους μπόρεσε να κάνει τη διαδρομή όμως ήδη η καθυστέρηση ήταν μεγάλη.

Σοβαρά προβλήματα στα Γιάννενα

Ιωάννινα- βροχές/ epiruspost

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νομό Ιωαννίνων από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση. Τα προβλήματα αφορούν σε καταπτώσεις που εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές όπως στα Τζουμέρκα, την Κόνιτσα και την Λάκκα Σουλίου.

Πτώσεις δένδρων σε πολλές περιοχές των Ιωαννίνων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Πωγωνίου, της Ζίτσας και της Δωδώνης, σημειώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων που σαρώνουν την περιοχή.

Κλειστή στο ύψος του Τερόβου λόγω πτώσης δένδρων είναι η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων -Άρτας. Επίσης κλειστή για τον ίδιο λόγο είναι και η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, κοντά στη Ζίτσα.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται στα επίμαχα σημεία για την κοπή και την απομάκρυνση των δένδρων από το οδόστρωμα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Στην Κέρκυρα, οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του νησιού. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Έκλεισαν δρόμοι στη Κέρκυρα

Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους δήμους, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές.

Στην ίδια ανακοίνωση, πέραν των συστάσεων προς τους πολίτες, ενημερώνονται οι κάτοικοι της Κέρκυρας πως ορισμένοι δρόμοι οι οποίοι είχαν υποστεί κατολισθήσεις τις προηγούμενες ημέρες, έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων από το μεσημέρι και μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Πρόκειται για τους δρόμους που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)