to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:16 | 10.12.2022

Κοινωνία

Υπόθεση 16χρονου: Παρεμβαίνει εισαγγελέας για τις απειλές αντιποίνων από Ρομά

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός, στη ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 16χρονος Ρομά.


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι απειλές που εκτοξεύτηκαν τις τελευταίες μέρες από Ρομά για αντίποινα στον βαρύ τραυματισμό 16χρονου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και για παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από εισαγγελική εντολή διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη για δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης, και η δεύτερη για διαρροή υλικού το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η πρώτη έρευνα διεξάγεται από την Κρατική Ασφάλεια, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, ενώ η δεύτερη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την πράξη της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη (θα κληθεί να την άρει εντός 5ημέρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης), ενώ ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Δικαίωση ζητά η γυναίκα του 16χρονου

Δικαιοσύνη όμως ζητά και η σύζυγος τους 16χρονου και παράλληλα προσεύχεται για ένα όπως λέει «θαύμα». «Θέλω δικαιοσύνη να τον δικάσει ο εισαγγελέας και να γίνει καλά. Προσεύχομαι για να γίνει καλά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει» δήλωσε στο MEGA.

Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια του 16χρονου αγωνιά για την υγεία του και μετρά τις ώρες μία μία, φροντίζοντας παράλληλα την επτά μηνών κόρη του. «Χάλια ζούμε, θέλουμε τον Κώστα πίσω να ‘ρθει. Θέλουμε δικαιοσύνη» δηλώνει η πεθερά του 16χρονου. Η σύζυγος και η μητέρα του 16χρονου θέλουν όπως λένε, o αστυνομικός που τον πυροβόλησε να οδηγηθεί στις φυλακές. «Να γίνει καλά ο γιος μου, ο Κώστας, ο γιος μου, ο μικρός και αυτός να μπει μέσα, θέλω δικαίωση και αυτός να μπει μέσα ισόβια» λέει η μητέρα του 16χρονου.

«Να μπει μέσα, να μην βγει ποτέ. Ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει» δηλώνει η σύζυγος του 16χρονου.

Νέα στοιχεία στο φως: Καθυστέρησαν να ενημερώσουν για τον πυροβολισμό στον 16χρονο οι αστυνομικοί - Ο αποκαλυπτικός διάλογος με τα κεντρικά της ΕΛΑΣ

Νέες αποκαλύψεις για τον διάλογο μεταξύ αστυνομικών και Κέντρου μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά φέρνει στο φως η τηλεόραση του ΟPEN. Οι διάλογοι δείχνουν ότι οι αστυνομικοί δεν δίνουν σαφή εικόνα στο κέντρο για το τι έχει συμβεί ενώ κάνουν λόγω για τον εμβολισμό τους, αλλά όχι για τον πυροβολισμό από τους ίδιους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ζιάκα, στις 1:13 τα ξημερώματα, 7 λεπτά πριν ενημερωθεί το κέντρο για τους πυροβολισμούς και ενώ η καταδίωξη έχει σταματήσει αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 16χρονος έχει ακινητοποιηθεί γίνεται ο παρακάτω διάλογος μεταξύ αστυνομικού και του Κέντρου:

Πηγές: Έθνος, naftemporiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)