to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 10.12.2022

Πολιτική

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση «της Εποχής» αυτό το Σαββατοκύριακο - «Για να κρατήσουμε το πλοίο εν πλω»

«Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των αναγνωστριών/τών μας, πιο ενεργά, και για την επιβίωσή μας αλλά και για την αυτονομία μας. Και με έκτακτα μέτρα, όσο διαρκεί η έξαρση της κρίσης», τονίζει η συντακτική επιτροπή της εποχής σε μήνυμα της - Το φύλλο αυτού του Σαββατοκύριακου κοστίζει 5 ευρώ με σκοπό την ενίσχυση της εφημερίδας και πλεον τη βιωσιμότητα της


Αγαπητές αναγνώστριες, αγαπητοί αναγνώστες,

Καθώς ζούμε όλες και όλοι μέσα σ’ αυτό το όλο και πιο αγριεμένο κύμα ακρίβειας, δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερη προσπάθεια να σας ενημερώσουμε και να σας πείσουμε ότι κτυπά και μας, εδώ στην “Εποχή”. Και δεν είναι υπερβολή να σας πούμε, είναι υποχρέωσή μας,
ότι αυτή η επιδείνωση απειλεί πλέον τη δυνατότητα έως και της συνέχισης της έκδοσής της, εάν δεν αντιδράσουμε σχεδιάζοντας την άμυνά μας. Αυτή η άμυνα και θωράκιση της έκδοσης σε ένα αριστερό έντυπο, που το συντριπτικά μεγάλο μέρος της εργασίας – πάσης φύσεως, όχι μόνο συγγραφής – που χρειάζεται για να βγει είναι εθελοντική, είναι έργο όλου του κόσμου του: όσων το παράγουμε και όσων το στηρίζουμε με την υποδοχή του στο περίπτερο, κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτή η συλλογική προσπάθεια είναι, πλέον, όρος επιβίωσης, και τον αντλούμε από την ιδεολογική μας παράδοση.

Οι αυξημένες δαπάνες προκύπτουν κυρίως από την τιμή του χαρτιού. Ενώ η προ- πανδημική και προ-πολεμική τιμή του ήταν 0,62 ευρώ το κιλό βαθμιαία, αφού πέρασε από 0,78 – 0,92 – 1,15 τώρα είναι 1,18. Παράλληλα αυξήθηκε το κόστος εκτύπωσης – ενέργεια γαρ – και πάσης φύσεως υλικών λειτουργίας γραφείων και έκδοσης. Ταυτόχρονα έχουμε και απώλεια κάποιων εσόδων από μια πίεση που δεχόμαστε και στην κυκλοφορία μας, πράγμα κατανοητό γιατί η δαπάνη και των δύο ευρώ μετράει αλλά για το ταμείο μας είναι αφόρητο. Δεν μας διαφεύγει αλλά μας βαραίνει, επίσης, το γεγονός ότι η οικονομική μας δυσπραγία δεν μας επιτρέπει να αυξήσουμε - αν και υπερασπιζόμαστε την ΑΤΑ … - τις αμοιβές των λίγων αμειβομένων μας. Είναι κι αυτό ζήτημα οξύ. Οι προσπάθειές μας έως τώρα κράτησαν το πλοίο εν πλω αλλά δεν αρκούν, πια. Όσα μετήλθαμε είναι όσα κάνουν οι φτωχοί όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες. Μέρος της προσπάθειας είναι και οι ενισχύσεις από αναγνώστες μας. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία, να αυξήσουμε έσοδα από διάφορες πηγές (πχ διαφήμιση). Η πανδημία μας στέρησε και παραδοσιακούς τρόπους όπως, εκδρομές, εορταστικές εκδηλώσεις, πωλήσεις σε εκδηλώσεις, κ.ά. Τις προσπάθειες θα τις συνεχίσουμε και μάρτυράς μας είναι ότι έως τώρα τα καταφέραμε. Όμως … Όμως, χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των αναγνωστριών/τών μας, πιο ενεργά, και για την επιβίωσή μας αλλά και για την αυτονομία μας. Και με έκτακτα μέτρα, όσο διαρκεί η έξαρση της κρίσης. Γι’ αυτό και για το φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου θα βάλουμε την τιμή στα 5 ευρώ για μια άμεση ανακούφιση ενόψει και των αυξημένων υποχρεώσεών μας λόγω των εορτών. Γνωρίζουμε ότι είναι βαρύ, έστω και για μια φορά που το ζητούμε.

Γνωρίζουμε ότι τα 5 ευρώ σχεδιάζατε να σας φθάσουν, πχ, για τη λαϊκή. Αλλά αυτή είναι η ανάγκη.

Αν σας πείσαμε, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, μην μείνετε στην αγορά της “Εποχής” προσωπικά και μόνο. Συστήστε τη, πάρτε ένα φύλλο ακόμη και γνωρίστε τη σε κάποια/ον ακόμη. Αντί να μειωθεί η κυκλοφορία της το Σαββατοκύριακο 10/11 Δεκεμβρίου να αυξηθεί. Μπορούμε! Να θυμηθούμε την παράδοσή μας στις καμπάνιες. Γι’ αυτό και σας γράφουμε από σήμερα, να σκεφτούμε τους τρόπους που θα το διαφημίζουμε στα social media, θα το προαναγγέλλουμε παντού. Θα το αναγγείλουμε/διαφημίσουμε και κεντρικά, αλλά το αποκεντρωμένο και πιο στοχευμένο, το προσωπικό μετράει.

Καλό Σαββατοκύριακο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)