to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:50 | 09.12.2022

Κοινωνία

Άνοδος σε ποσοστά και έδρες για την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση στο 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς με βάση τον τελικό πίνακα παρατηρείται άνοδος ΔΑΣ, Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης, και πτώση ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ.


Άνοδο σε ποσοστό και έδρες σημείωσε η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, με 15,4% και 13 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο, έναντι 14,2 και 12 έδρες το 2019.

Στην ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Με άνοδο σε ποσοστά και έδρες  για την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, ολοκληρώθηκε το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Αυτό συνιστά αναμφίβολα επιτυχία για μια παράταξη που φτιάχτηκε από το μηδέν μόλις έξι χρόνια πριν υλοποιώντας την αναγκαιότητα συσπείρωσης των δυνάμεων της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, του Σοσιαλιστικού και Προοδευτικού χώρου.

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, με ενισχυμένη θέση θα συνεχίζει να παίζει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις του Δημοσιουπαλληλικού Κινήματος, στρέφοντας την ΑΔΕΔΥ σε αγωνιστική κατεύθυνση και απέναντι στις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ.

Αυτό βέβαια δεν είναι για εμάς αρκετό, καθώς ξέρουμε πως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, κατακτώντας ακόμα και τη πρώτη θέση στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αν συναγωνιστές μας στο μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό ρεύμα, δεν επέλεγαν ξεχωριστές πορείες

Η επιδίωξη για κοινή δράση των διάσπαρτων δυνάμεων του χώρου, σε ένα μεγάλο, μετωπικό ενωτικό συνδικαλιστικό εγχείρημα, θα αποτελέσει μια από τις προτεραιότητές μας την επόμενη περίοδο.

Στα πολιτικά συμπεράσματα του συνεδρίου, εντυπωσιακά συντριπτική ήταν η απόρριψη από το σώμα των συνέδρων, των πολιτικών της ΝΔ. που συνιστούν επίθεση στο εισόδημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της να καταστήσει ισχυρά στη κοινωνία τα αιτήματα του κόσμου της εργασίας.

Αυτός είναι άλλωστε ο μοναδικός τρόπος που θα καθορίσει τη δυνατότητα υλοποίησης τους στο ενδεχόμενο πολιτικής αλλαγής σε προοδευτική κατεύθυνση».

Ως προς τα συνολικότερα αποτελέσματα του Συνεδρίου, αύξηση σε ψήφους, ποσοστό και έδρες, για πέμπτη συνεχόμενη φορά από το 33ο συνέδριο, κατέγραψε η ΔΑΣ.

Συγκεκριμένα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΔΑΣ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, από τρίτη που ήταν έως τώρα και σε μικρή απόσταση από τη ΔΑΚΕ.

Με βάση τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν στο 38ο συνέδριο η ΔΑΣ έλαβε 134 ψήφους. Με ποσοστό 21,3%, εκλέγει 18 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο (από 16), άρα της αναλογούν 4 έδρες (από 3) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η ΔΑΚΕ έλαβε ποσοστό 23,4%, έναντι 25,3 το 2019 και εκλέγει 20 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο. Πτώση σημείωσε και η ΠΑΣΚΕ με ποσοστό 18,6% έναντι 19% το 2019. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)