to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:18 | 09.12.2022

Πολιτική

Πρόσληψη μετακλητών γαλάζιων golden boys και κομματαρχών στον ΕΦΚΑ με παχυλούς μισθούς

Προσλήψεις με μισθούς 8.000 και 4.000€! - «Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και προκλητική η απόφαση πρόσληψης σε προεκλογική περίοδο μετακλητών γαλάζιων golden boys και κομματαρχών στον ΕΦΚΑ με παχυλούς μισθούς», τονίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε δήλωσή της, επισημαίνοντας πως «οκ. ​Χατζηδάκης οφείλει να σταματήσει αμέσως τις διαδικασίες πρόσληψης τους».


Η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζει συγκεκριμένα:

Με προκλητική απόφαση η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην προκήρυξη πρόσληψης μετακλητών υπαλλήλων σε θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών του ΕΦΚΑ υλοποιώντας τις αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη 4892/2022 με μισθούς πρόκληση 8.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα για τους κομματικούς εκλεκτούς που θα επιλεγούν, όταν σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του δημοσίου αμείβεται με 2.900 ευρώ μεικτά και ο Διευθυντής με 2.000 ευρώ.

Η πρόβλεψη της δυνατότητας πρόσληψης ιδιωτών μετακλητών σε θέσεις προϊσταμένων της διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι κατάφορα αντισυνταγματική, όπως είχαμε αναπτύξει στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας που  είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, αφού επιτρέπει τον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων σε θεσμοθετημένες θέσεις ευθύνης που βρίσκονται εντός της υπαλληλικής ιεραρχίας του e-ΕΦΚΑ. Παραβιάζει την αρχή της αξιοκρατίας, της ισότητας και της διαφάνειας, αφού επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων σε μόνιμες θέσεις ευθύνης επιπέδου Δ/νσεως-Γενικής Δ/νσεως χωρίς την διενέργεια διαγωνισμού ή επιλογής, κατόπιν ελέγχου του ΑΣΕΠ. Προβλέπεται τριμελής επιτροπή για τους διορισμούς που ορίζεται και ελέγχεται από τον Υπουργό, φωτογραφικές προκηρύξεις και ελάχιστα προσόντα! Παραβιάζει την αρχή της ουδέτερης Δημόσιας Διοίκησης από πολιτικές και εξωθεσμικές πιέσεις, σύμφωνα με την θεμελιώδη αρχή του Κράτους Δικαίου, που κατοχυρώνεται στην παρ.1 του άρθρου 103 του Συντάγματος, καθώς και το άρθρο 103 παρ. 4 Συντ. που ορίζει ότι δεν μπορεί να υποβιβαστεί δημόσιος υπάλληλος χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα 2/3 από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, οφείλει άμεσα να σταματήσει αυτήν την προκλητική διαδικασία πρόσληψης γαλάζιων golden boys και κομματαρχών στον ΕΦΚΑ σε προεκλογική περίοδο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τις εκλογές, με τη λαϊκή εντολή, θα καταργήσει αυτόν τον νόμο, όπως και όλους τους αντεργατικούς και αντικοινωνικούς  νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)