to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 07.12.2022

Διεθνή

Γερμανική εργολαβική της Tesla ο αποστολέας των δεμάτων σε ουκρανικές πρεσβείες στο εξωτερικό

Η Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως οι πρεσβείες της έλαβαν 31 δέματα μέσα σε μία εβδομάδα και πως κάθε ένα από αυτά είχε διεύθυνση αποστολής εκείνην μιας εργολαβικής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στη Γερμανία.


"Στη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών, ύποπτα δέματα έφθασαν στις πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ιταλία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Ρουμανία και στη Δανία, καθώς και στο προξενείο του Γκντανσκ", στην Πολωνία, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε "31 σε 15 χώρες", δήλωσε στο Facebook ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

"Οι απειλές κατά των διπλωματών μας εξακολουθούν να φθάνουν", είπε, μία εβδομάδα ακριβώς μετά την έκρηξη μιας παγιδευμένης επιστολής που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας υπάλληλος της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη (Ισπανία).

Το Κίεβο είχε τότε δώσει εντολή για "ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας" σε όλες τις πρεσβείες και στη συνέχεια, δύο ημέρες αργότερα, κατήγγειλε "μια σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου" της Μόσχας χωρίς ωστόσο να δώσει αποδείξεις.

Την ίδια ημέρα, εκπρόσωπος της ουκρανικής διπλωματίας, ο Όλεγκ Νικολένκο, ανακοίνωσε πως πολλές ουκρανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ευρώπη είχαν λάβει "ματωμένες" επιστολές που περιείχαν "μάτια ζώων".

Όπως δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρο Κουλέμπα, "όλοι οι φάκελοι έχουν την ίδια διεύθυνση αποστολής: την εργολαβική της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στη γερμανική πόλη Ζιντελφίγκεν" κοντά στη Στουτγκάρδη (νοτιοδυτικά), ανέφερε στην ανακοίνωσή του, δίνοντας για πρώτη φορά λεπτομέρειες για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Η αποστολή (των δεμάτων) πραγματοποιήθηκε σε ταχυδρομικά γραφεία που δεν είχαν συστήματα βιντεοεπιτήρησης", διευκρίνισε.

Ο Κουλέμπα σημείωσε "το επίπεδο επαγγελματισμού" των "εγκληματιών" που "έλαβαν [επίσης] μέτρα ώστε να μην αφήσουν ίχνη DNA στα δέματα", καθιστώντας ως εκ τούτου πιο δύσκολη την έρευνα για τον εντοπισμό τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)