to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 05.12.2022

Πολιτική

Επιτάχυνση διαδικασιών για τη δικαστική διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών ζήτησε ο Δημ. Παπαδημούλης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε προς πάσα κατεύθυνση πως με τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση, το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας «έχουν διαβάσει καλύτερα και το ελληνικό και το ευρωπαϊκό γήπεδο και προαναγγέλλει κινήσεις «στοχευμένες και απόλυτα τεκμηριωμένες». Συνέντευξη στον ρ/στ «Real FM»


Αιχμές για την ολιγωρία των δικαστικών αρχών μπροστά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης. "Χρειάζεται επιτάχυνση των κινήσεων της δικαιοσύνης και της ηγεσίας της για τη δικαστική διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών, γιατί πέρα από θέμα δημοκρατίας είναι και σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Είναι αναγκαίο η δικαστική διερεύνηση να προχωρήσει. Ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι πολιτικοί μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρόλο της Δικαιοσύνης", δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος "τόσους μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών η Δικαιοσύνη και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, δεν έχουν καλέσει τον κ. Δημητριάδη -που δεν έχει ασυλία- ούτε τους εμπλεκόμενους κκ Λαβράνο, Μπίτζιο και Ντίλιαν".

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατήγγειλε το αφήγημα του πρωθυπουργού ότι δήθεν δεν γνώριζε για τις υποκλοπές: "Για εμένα είναι αδιανόητο να γίνονται όλα αυτά μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει άρει χαμπάρι. Όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και οι ευνοϊκότερες για τη ΝΔ, δείχνουν ότι το 70% των συμπολιτών μας τουλάχιστον πιστεύουν το ίδιο, ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε για τις παρακολουθήσεις. Στις Βρυξέλλες κανείς δεν αγοράζει το αφήγημά του. Κανείς δεν τον θεωρεί τόσο μειωμένου καταλογισμού. Εξάλλου και όλοι οι συνταγματολόγοι, πλην του κ. Γεραπετρίτη, του πιστώνουν την κεντρική, αμετάθετη πολιτική ευθύνη.  Γιατί ακόμη και αυτούς που λέει ο πρωθυπουργός ότι τον εξαπάτησαν, αυτός ο ίδιος τους επέλεξε!".

Τόνισε ακόμη πως "μια σειρά από δημοσιεύματα -μάλιστα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων- τεκμηριώνουν με στοιχεία τη συνέργεια του Predator και της ΕΥΠ", υπενθυμίζοντας ότι "για πολύ μικρότερης κλίμακας προβλήματα παραιτήθηκαν ο Μπόρις Τζόνσον από τη Μ. Βρετανία και ο Κουρτς, το χρυσό παιδί της δεξιάς, από την Αυστρία". Κάλεσε, έτσι, τον κ. Μητσοτάκη "να μην παίζει τον παπά με την ημερομηνία των εκλογών".

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε στη συνέχεια της συνέντευξης ότι είναι απολύτως λογικό να είναι "κυρίαρχα στο ενδιαφέρον των πολιτών η ακρίβεια, ο μήνας που δεν βγαίνει, η αβεβαιότητα για το μέλλον και οι κοινωνικές ανισότητες", αλλά "αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμούμε τα θέματα της δημοκρατίας, γιατί έτσι ανθίζουν οι αυθαιρεσίες και η διαφθορά".

"Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αποτυχημένη. Μεγαλώνει τις ανισότητες σε όφελος των ισχυρών και σε βάρος των μεσαίων και πιο αδύναμων. Το αφήγημα ότι 'όλα πάνε καλά στην οικονομία' έχει πήλινα πόδια. Για το 2023 προβλέπεται τεράστια πτώση της ανάπτυξης και όλοι οι οίκοι εκτιμούν ότι θα είναι κάτω από το 1% η ανάπτυξη. Όσο για τις κυβερνητικές προβλέψεις για τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους ένα έχω να θυμίσω: για το 2022 το κυβερνητικό σχέδιο προέβλεπε πληθωρισμό 0,8%. Βλέπετε που είμαστε τώρα...", δήλωσε με νόημα ο Δημ. Παπαδημούλης.

πειδή η κατάσταση θα δυσκολέψει κι άλλο το 2023 χρειάζεται ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα αξιοποιεί τους υπάρχοντες πόρους -τα πολλά λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ- χωρίς να πάνε στους λίγους και ισχυρούς, όπως επίσης και το να περιοριστούν οι αναθέσεις εκατομμυρίων -όπως με την υπόθεση του κ. Σκρέκα που ανέδειξα πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιπλέον χρειάζεται ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και κοστολογημένο", σημείωσε. "Δυστυχώς η Ελλάδα με όρους αγοραστικής δύναμης είναι στην ΕΕ προτελευταία, μετά τη Βουλγαρία. Στα καύσιμα είμαστε από τους πιο ακριβούς. Και η επιδοματική πολιτική της ΝΔ επιδοτεί μονάχα την κερδοσκοπία, υπερφορολογώντας τους πολίτες", προσέθεσε.

"Αυτή τη φορά και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν διαβάσει καλύτερα και το ελληνικό και το ευρωπαϊκό γήπεδο και γι' αυτό ακριβώς οι δεσμεύσεις μας είναι στοχευμένες και απόλυτα τεκμηριωμένες", υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι "την μπάνκα στον αέρα την τίναξε η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ το 2009, που μας έφερε στα μνημόνια και έσκασε η βόμβα στα χέρια του ΠΑΣΟΚ".

Ο Δημ. Παπαδημούλης κατήγγειλε την "προσπάθεια συκοφάντησης των κυβερνήσεων συνεργασίας, που όμως αποτελούν τον κανόνα για τα κράτη-μέλη της ΕΕ". Τέλος, δήλωσε πως "ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετράει τις τελευταίες του εβδομάδες σαν πρωθυπουργός".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)