to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 05.12.2022

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης παίζει παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια και τη Δημοκρατία

«Κανένας δεν ξέρει πού είναι ο πάτος στο θεσμικό κατήφορο στον οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM», στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.


«Αυτή η θεσμική παρακμή έχει ξεκινήσει από την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, τον οποίο παρακολουθούσαν επειδή ερευνούσε τραπεζικά σκάνδαλα. Αυτός ήταν ο λόγος “εθνικής ασφάλειας” της παρακολούθησής του…», σημείωσε με νόημα. «Η θεσμική παρακμή συνεχίζεται με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, για την οποία ακόμα δεν έχουμε μάθει το λόγο. Θα πάμε σε εκλογές και πάνω από τον αρχηγό του τρίτου κόμματος θα πλανάται η σκιά της “εθνικής επικινδυνότητας” –αυτή είναι η δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Πριν από 15 μέρες», συνέχισε, «το Βήμα δημοσίευσε τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στην ΕΥΠ και έκαναν χρήση του Predator, δείγμα ότι το Predator είχε γίνει πλέον …κρατική υπηρεσία». «Και αντί να κινηθεί η σχετική έρευνα, δεν έγινε τίποτα», είπε.

«Και φτάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο να μαθαίνουμε ότι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονταν κι αυτοί υπό παρακολούθηση. Ίσως τα όσα είπε η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κ. Βλάχου, ενώπιον της εξεταστικής, ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν χρειαζόταν, να μην ήταν τυχαία δήλωση», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, σημείωσε: «δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να παίζει παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια και τη Δημοκρατία». «Την ίδια στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης και το σύστημα προπαγάνδας της ΝΔ αφήνουν υπονοούμενα για τα εθνικά φρονήματα της αντιπολίτευσης, αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και παίζουν με την εθνική ασφάλεια και την ενότητα του λαού», δήλωσε.

Σχολιάζοντας ότι και ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών φέρεται να ήταν υπό παρακολούθηση, είπε: «μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια χώρα που το θέμα των εξοπλισμών έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ το δημόσιο βίο και τα δημόσια οικονομικά».

«Ή θα δουλέψει γρήγορα η Δικαιοσύνη για να υπάρξουν απαντήσεις πριν τις εκλογές ή το βάρος θα πέσει στην επόμενη προοδευτική κυβέρνηση να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όπως τη σύσταση προανακριτικής στη Βουλή», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Επαναλαμβάνοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει ουσιαστικός έλεγχος στην Intellexa και την Krikel, τις εταιρείες που σχετίζονται με το Predator, υπογράμμισε: «στην περίπτωση της Κιβωτού του Κόσμου βλέπουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όταν θέλουν, λειτουργούν πολύ γρήγορα, στην υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι φανερό ότι δεν θέλουν να λειτουργήσουν γρήγορα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να καταστρέφονται στοιχεία, σχολίασε: «όσα στοιχεία και να εξαφανίσουν, δεν μπορούν να σβήσουν όλα τα ίχνη αυτής της υπόθεσης». «Όπως δεν μπορούν να εξαφανίσουν και τη Δημοκρατία», είπε.

Κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ πολιτικής δειλίας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν έχει δώσει απαντήσεις στη Βουλή, υπενθύμισε: «το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τα ρίξει όλα στον ανιψιό του και στον κ. Κοντολέοντα, για την τοποθέτηση του οποίου μάλιστα είχε αλλάξει το νόμο». «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν εξαιρείται από τον έλεγχο», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι φανερό ότι αυτός ο μηχανισμός παρακολουθήσεων μπορεί να λειτουργήσει και ως μηχανισμός εκβιασμών των προσώπων που τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Απέναντί μας έχουμε ίσως τον πιο αδίστακτο πολιτικό της μεταπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα είναι χωράφι του», δήλωσε. «Όποια όμως προβοκάτσια ή παρέμβαση επιχειρήσει ο κ. Μητσοτάκης στο δρόμο προς τις εκλογές, δεν θα πετύχει. Κι αυτό γιατί στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών είναι ένοχος για το τεράστιο υγειονομικό έγκλημα που έζησε η χώρα στην πανδημία, για το γεγονός ότι σήμερα 2 στους 3 πολίτες μειώνουν τις δαπάνες για το ρεύμα και 1 στους 2 μειώνουν τις δαπάνες για διατροφή, είναι ένοχος για τους Πάτσηδες και τις γαλάζιες ακρίδες που βλέπουμε να λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα», υπογράμμισε.

«Ό,τι και να κάνει δεν τον σώζει. Και αυτό είναι καλό να το κατανοήσει μπας και γλιτώσουμε ένα ακόμα κομμάτι θεσμικού εξευτελισμού της χώρας», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Τέλος, επισήμανε ότι «εδώ και τώρα πρέπει να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, ώστε να υπάρξει προεκλογική αντιπαράθεση με συγκεκριμένο πλαίσιο και κανόνες».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)