to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 04.12.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να απαντήσει η κυβέρνηση αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων

Συνεχίζεται η πολιτική «ξιφασκία» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση στελεχών των ένοπλων δυνάμεων - «Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και οι λίστες με τα ονόματα ανθρώπων που έπεσαν θύματα υποκλοπών.

Η κυριακάτικη Documento προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις, δίνοντας στη δημοσιότητα νέα λίστα ονομάτων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, στην οποία μεταξύ άλλων φαίνονται τα ονόματα αρχηγών των ένοπλων δυνάμεων, όπως ο Κωνσταντίνος Φλώρος (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), ο Χαράλαμπος Λαλούσης (αρχηγός ΓΕΣ) και ο Θοδωρής Λάγιος (ΓΔΑΕΕ) να «φιγουράρουν» πρώτα στη νέα λίστα.

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Documento, «έχει σημασία ότι η συγκεκριμένη παρακολούθηση δεν γίνεται από το Predator, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλεί «ιδιώτες», αλλά από την ΕΥΠ, η οποία από το 2019 έχει περάσει στην ευθύνη ελέγχου του πρωθυπουργού» και τονίζει ότι «η παρακολούθηση των αρχηγών του στρατού έχει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού της χώρας. Η ΕΥΠ αποκτά δράση και οσμή της παλιάς ΚΥΠ με εντολή Μητσοτάκη».

Στη λίστα που δημοσιεύεται σήμερα βρίσκεται και το όνομα της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή, ενώ σημειώνεται πως την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύφθηκε ότι υπό παρακολούθηση είχαν τεθεί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, αλλά και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Σφοδρές αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε υψηλά «ντεσιμπέλ» οι ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου που απο χτές έχει ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις, ενώ κάλεσε Μητσοτάκη και Βλάχου να αποκαλύψουν αν τελικά «ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

Η απάντηση δεν ήρθε διά στόματος πρωθυπουργού, αλλά από τα δημοσιεύματα του Documento.

Σήμερα, σε νέα ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει την πολιτική «ξιφασκία», επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά τις ερωτήσεις που τα κυβερνητικά χείλη έχουν αφήσει αναπάντητες, αφού καλεί την κυβέρνηση «να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει η κυβέρνηση αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

«Μετά τις χθεσινές ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων», σημειώνει με νόημα η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς.

Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα:

Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;

Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά;

Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)