to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 04.12.2022

Πολιτική

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων στη νέα λίστα παρακολουθήσεων

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΔΑΕΕ ανάμεσα στα πρόσωπα της νέας λίστας των παρακολουθήσεων - «H παρακολούθηση των αρχηγών του στρατού έχει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού της χώρας. Η ΕΥΠ αποκτά δράση και οσμή της παλιάς ΚΥΠ με εντολή Μητσοτάκη»


Νέα λίστα ονομάτων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, καθώς η εφημερίδα Documento συνεχίζει τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ανάμεσα στα πρόσωπα της νέας λίστας βρίσκονται και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα ονόματα του Κωνσταντίνου Φλώρου (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), του Χαράλαμπου Λαλούση (αρχηγός ΓΕΣ) και του Θοδωρή Λάγιου (ΓΔΑΕΕ) να «φιγουράρουν» πρώτα στη νέα λίστα.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento:

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Documento, «έχει σημασία ότι η συγκεκριμένη παρακολούθηση δεν γίνεται από το Predator, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλεί «ιδιώτες», αλλά από την ΕΥΠ, η οποία από το 2019 έχει περάσει στην ευθύνη ελέγχου του πρωθυπουργού» και τονίζει ότι «η παρακολούθηση των αρχηγών του στρατού έχει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού της χώρας. Η ΕΥΠ αποκτά δράση και οσμή της παλιάς ΚΥΠ με εντολή Μητσοτάκη».

Στη λίστα που δημοσιεύεται σήμερα βρίσκεται και το όνομα της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή, ενώ σημειώνεται πως την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύφθηκε ότι υπό παρακολούθηση είχαν τεθεί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, αλλά και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με χθεσινή του ανακοίνωση ζητά «ξεκάθαρες απαντήσεις» και καλούν Μητσοτάκη και Βλάχου να απαντήσουν αν «ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)