to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:44 | 02.12.2022

Πολιτική

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ενόχλησε η πρόταση - τομή του Τσίπρα για έκτακτο φόρο στις τράπεζες

«Πυρετός» στην κυβέρνηση μετά την πρόταση Τσίπρα - Αρνούνται να αποδεκτούν την πρόταση του Τσίπρα και λένε ότι δρουν «με αποτελεσματικότητα σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου των νοικοκυριών»


Η πρόταση τομή του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτο φόρο στις τράπεζες και για νομοθετική παρέμβαση που θα τις εξαναγκάσει σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες θορύβησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως φάνηκε από τη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν προτίθεται να λάβει μέτρα στήριξης και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για «εύκολες, ανέξοδες υποσχέσεις» και για «λόγια του αέρα».

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Οικονόμου σε μία προσπάθεια να κάνει το μαύρο άσπρο, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «επικεντρώνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δρα με αποτελεσματικότητα σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου των νοικοκυριών».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωινή συνάντηση που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εμφανίστηκε σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, κάνοντας απλώς παραινέσεις στις τράπεζες. «Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ώστε να αποτραπεί μια γενιά κόκκινων δανείων» αρκέστηκε να πει στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας από το Κιλκίς κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα και να μην αφήσει τους δανειολήπτες απροστάτευτους απέναντι στο νέο κύμα αύξησης επιτοκίων.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος τις έχει πληρώσει χρυσάφι τις τράπεζες. Με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες ως γνωστόν δεν πληρώνουν φόρους. Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. η κάθε μία και να κυνηγούν τους δανειολήπτες να τους πιάνουν από το λαιμό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Έτσι έγινε και στην Ισπανία. Δεν λέμε πράγματα παράλογα. Με έναν έκτακτο φόρο και με μία νομοθετική παρέμβαση που θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες».

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)