to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:05 | 02.12.2022

Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και όχι στους αγρότες

«Ο κύριος Μητσοτάκης έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας σε συνάντηση που έιχε με αγρότες και κτηνοτρόφους στην περιοχή της Γουμένισσας - Οι ίδιοι μαρτυρούν πως εάν συνεχιστεί η απελπιστική κατάσταση με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους


Πλέγμα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων ώστε να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Γουμένισσας.

Οι αγρότες σε συνομιλία που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα, του μετέφεραν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, με τις καταστροφικές επιπτώσεις της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης να βρίσκονται στο ζενίθ.  Μάλιστα, όπως ομολόγησαν, βρίσκονται σε τέτοιο σημείο που εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την δουλειά τους, αφού θα αδυνατούν να βιοπορίζονται από αυτήν. 

Στη συνέχεια, είπαν ότι αρκετοί κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να σφάζουν τα ζώα γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν με την αύξηση του κόστους, ενώ υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών τόσο στην κτηνοτροφία όσο και στην αγροτική παραγωγή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πλευρά του, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που οι αγρότες, οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι δεν είναι σε θέση να τα βγάλουν πέρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στου εφοπλιστές.

Η συνάντηση έγινε στο οινοποιείο Τάτση έξω από τη Γουμένισσα και σε αυτή πήραν μέρος και οι αμπελουργοί οι οποίοι έχουν ιδρύσει συνεταιρισμό και είπαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απέναντί τους. «Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να παράγουμε και δεν μας αφήνουν», είπαν χαρακτηριστικά. Οι αμπελουργοί πρόσφεραν στον Αλέξη Τσίπρα κρασιά της περιοχής.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Πληροφορίες: Avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)