to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 02.12.2022

Οικονομία

Παρέμβαση των βουλευτών Ανατ. Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το τιμολόγιο εργασιών για τις επισκευές σεισμόπληκτων κτιρίων

«Η αναθεώρηση του τιμολογίου εργασιών για τις επισκευές των σεισμόπληκτων κτιρίων θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αναθεώρηση τιμολογίου εργασιών ΔΑΕΦΚ, σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης για τις επισκευές και ανακατασκευές των σεισμόπληκτων κτιρίων, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη, Χάρη Μαμουλάκη και Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο, την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ).

Όπως επισημαίνεται, το πολυαναμενόμενο τιμολόγιο της ΔΑΕΦΚ, το οποίο έχει πλέον αναθεωρηθεί, αποτελεί ημίμετρο, καθώς οι αυξήσεις δεν έχουν αποδοθεί αναλογικά με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς σε όλες τις εργασίες, ενώ διατηρείται το ανώτατο όριο της μέγιστης αποζημίωσης. Επιπλέον, στηλιτεύεται το γεγονός ότι δεν αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για την ανακατασκευή των ανακατεδαφιστέων κτιρίων, αλλά και το ότι οι αμοιβές των μηχανικών συνεχίζουν να μην αποτελούν ξεχωριστή επιδοτούμενη δαπάνη.

Για τους λόγους αυτούς, το ΤΕΕ/ΤΑΚ αιτείται οι αυξήσεις που έχουν δοθεί στο τιμολόγιο να δοθούν αναλογικά και στα ανώτατα όρια προϋπολογισμού των επισκευών/ανακατασκευών, να οριστεί στο κεντρικό ΤΕΕ επιτροπή για την έρευνα αγοράς και τεκμηριωμένη εισήγηση τιμών άρθρων, οι αμοιβές των μηχανικών να αποτελούν επιδοτούμενη δαπάνη και τέλος, να προστεθούν άρθρα στο τιμολόγιο που θα αφορούν στη διαχείριση των αποβλήτων οικοδομής, καθώς και επικίνδυνων αποβλήτων (π.χ. αμίαντος). 

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τα αιτήματα του ΤΕΕ/ΤΑΚ και να απαντήσει σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)