to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 01.12.2022

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διασφαλίζει τη σταθερότητα και τη δημοκρατία, την προοπτική για τη χώρα

«Το συμπέρασμα που βγάζουμε από την επίκληση του απορρήτου, από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ότι εκτός από το σκάνδαλο των υποκλοπών, έχουμε κι ένα τεράστιο σκάνδαλο συγκάλυψης», είπε μεταξύ άλλων η γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξή της


Σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον δημοσιογράφο Θ. Σιαφάκα, η Ράνια Σβίγκου, ανέφερε ότι Κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί να συσπειρώσει το εκλογικό του ακροατήριο», διότι οι επιπτώσεις της πολιτικής του, ιδίως αυτές που αφορούν την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, βαρύνουν όλη την κοινωνία. Οι πολίτες, όμως, «αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους».

Ο Κ. Μητσοτάκης, όπως τόνισε η Ράνια Σβίγκου, «δεν δίνει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα. Η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό, δεν έχει πάρει μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής ακρίβειας, του ΦΠΑ, των ειδικών φόρων, όπως άλλες χώρες της ΕΕ, δεν έχει κάνει αυξήσεις στους μισθούς». Χρειάζονται πολιτικές, «όπως αυτές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες, αφενός μειώνουν τις τιμές, των αγαθών και της ενέργειας, και αφετέρου αυξάνουν τους μισθούς».

Σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με τις υποκλοπές, «οι οποίες δείχνουν ότι έχει παραβιαστεί κάθε έννοια κράτους δικαίου», αλλά και το ζήτημα της ακρίβειας, δείχνουν ότι η κυβέρνηση «είναι πιεσμένη και εγκλωβισμένη από τις πολιτικές της», οπότε προφανώς ο Κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο χρόνο για αυτόν να προκηρύξει εκλογές». Σύμφωνα με την Ράνια Σβίγκου, «ούτε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει πότε θα προκηρύξει εκλογές», ακριβώς επειδή «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των επιλογών του».

Οι εκλογές, σύμφωνα με τη Ράνια Σβίγκου, «θα είναι μια σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, μια εκλογική μάχη που θα την κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κι αυτό θα ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης». Γιατί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί «να διασφαλίσει τη σταθερότητα, τη δημοκρατία, την προοπτική για τη χώρα, για να επιστρέψει η ελπίδα και η αξιοπρέπεια στους πολίτες».

Σχετικά με τις υποκλοπές, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «το συμπέρασμα που βγάζουμε από την επίκληση του απορρήτου, από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ότι εκτός από το σκάνδαλο των υποκλοπών, έχουμε κι ένα τεράστιο σκάνδαλο συγκάλυψης», γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί «με νύχια και με δόντια να μη λάμψει η αλήθεια». Υπάρχει ένα «τεράστιο πέπλο συγκάλυψης», και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, είναι κι αυτό «μια στάχτη στα μάτια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)