to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 01.12.2022

Κοινωνία

Απαγόρευση εισόδου στις δομές της Κιβωτού για τον πατέρα Αντώνιο

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στις Εισαγγελείς Ανηλίκων ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από στέλεχος του ΜΚΟ


[EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ]

Την απαγόρευση εισόδου του πατέρα Αντώνιου και τριών ακόμα προσώπων στην Κιβωτό του Κόσμου προβλέπει διάταξη που εξέδωσαν οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίοι ισχυρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η διάταξη βασίζεται σε διατάξεις του Αστικού Κώδικα και σκοπό έχει την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στην Κιβωτο.

Επί της ουσίας με τη συγκεκριμένη διάταξη απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο και τα άλλα τρία πρόσωπα να εισέρχονται σε δομές της Κιβωτού για λόγους προστασίας των ανηλίκων.

Οι τρεις συνεργάτες του πατέρα Αντώνιο είναι ουσιαστικά εκείνοι που απολύθηκαν, χθες, από την Κιβωτό, δηλαδή ο Ιρακινός, γενικός διευθυντής της Κιβωτού στον Κολωνό και δύο στελέχη από το παράρτημα της Πωγωνιανής Ιωαννίνων, ο 35χρονος παιδαγωγός που έχει καταγγελθεί σε πολλές περιπτώσεις για βίαιες συμπεριφορές και η σύζυγός του που εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός στην ίδια δομή, ενώ είχε θέση στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ως υπεύθυνη των κοινωνικών λειτουργών του Ιδρύματος.

Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση
Ένας 15χρονος που διαμένει στη δομή του Βόλου πραγματοποίησε σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική του κακοποίηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», κάτι που μπορεί να σημάνει ακόμη πιο ραγδαίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ανήλικο αγόρι κατέθεσε στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων υπό άκρα μυστικότητα την περασμένη Δευτέρα και υποστήριξε ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης.

Αυτή είναι η δεύτερη καταγγελία που γίνεται στις Αρχές και αφορά σεξουαλική κακοποίησης και εξετάζεται, παράλληλα με τις έρευνες για τα οικονομικά της οργάνωσης, αλλά και του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του.

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στις Εισαγγελείς Ανηλίκων που ερευνούν την υπόθεση της Κιβωτού ο 19χρονος που έχει καταγγείλει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ενόσω ήταν φιλοξενούμενος σε δομή του ΜΚΟ.

Ο 19χρονος σήμερα καταγγέλων είναι ο πρώτος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό που έχει καταγγείλει ηγετικό στέλεχος του ΜΚΟ για σεξουαλική κακοποίηση που , όπως αναφέρει, έχει υποστεί πριν ενηλικιωθεί.

Κατάθεση στις δύο εισαγγελείς ανηλίκων έδωσε και ακόμη ένας πρώην φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού ο οποίος πλέον δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Ο μάρτυρας φέρεται να ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση όσο διέμενε σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)