to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 01.12.2022

Κοινωνία

Μέτωπο: Ένας βαρύς χειμώνας ξεκινάει από σήμερα για την υγεία

«Αυτό το Νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά μέχρι την κατάργηση του»


Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα και αφορά στις καταστροφικές ρυθμίσεις στη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

«Κριτές θα μας δικάσουν...»

Ένας βαρύς χειμώνας ξεκινάει από σήμερα για την υγεία με την ψήφιση του νομοσχεδίου Μητσοτάκη-Πλεύρη-Γκάγκα και η άνοιξη θα ξαναέρθει μόνο όταν καταργηθεί αυτό το νομοσχέδιο του σκότους.

Ιδεολογικά εμμονική, ιδεοληπτικά επίμονη και εντυπωσιακά απομονωμένη η μοιραία αυτή τριάδα προχωράει στην τελική πράξη του δράματος.

Από κοινού καταργούν την Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διαλύουν την πεμπτουσία του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας, απορρυθμίζουν πλήρως τα νοσοκομεία και στέλνουν γιατρούς και ασθενείς βορρά στις επιδιώξεις των μεγαλο-κλινικαρχών και των μεγαλο-ιδιωτικών συμφερόντων της υγείας.

Από τη διαδικασία στη Βουλή φάνηκε ότι ούτε ένας φορέας εκπροσώπησης των γιατρών -ακόμη και απ’ αυτούς που ελέγχονται από το κυβερνών κόμμα- δεν υπερασπίστηκε το εκτρωματικό νομοσχέδιο. Πλην ενός: του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι και καθηγητής της Ιατρικής.

Όλοι πλην Λακεδαιμονίων! Δεν είναι η πρώτη φορά.

Ο δράστης επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος και ο υιός Μητσοτάκης,  με προσήλωση στις οικογενειακές εμμονές και στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, επαναλαμβάνει το εγχείρημα του πατρός του. Επανανομοθετεί διατάξεις του 1993. Αλλά και αυτή η απόπειρα της συγκεκριμένης φράξιας της Νέας Δημοκρατίας  θα έχει την κατάληξη που είχε και τριάντα χρόνια πριν. Θα τη σαρώσει ο λαός, και οι επόμενες εκλογές θα (πρέπει να) οδηγήσουν σε κατάργηση του νομοθετήματος του αίσχους.

Σήμερα κάθε γιατρός, κάθε υγειονομικός, κάθε πολίτης πρέπει να πυκνώσει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του αντιδραστικού νομοσχεδίου. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να διατρανώσει την διεκδίκηση του για το ΕΣΥ του Αύριο. Να διεκδικήσει το ΕΣΥ του Μέλλοντος.

• Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, ανοιχτό καθολικό και προσβάσιμο σε όλους.
• Μείωση των ανισοτήτων στην Υγεία- αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
• Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση σε όλους τους γιατρούς του Δημοσίου (ΕΣΥ-πανεπιστημιακούς-στρατιωτικούς).
• Διπλασιασμός μισθών των γιατρών του ΕΣΥ.
• Μέτρα ανακούφισης για τους αυτό-απασχολούμενους γιατρούς.

Ο Μητσοτάκης, ο Πλεύρης κι η Γκάγκα λένε ουσιαστικά στους γιατρούς να μην κοιτάνε τους ασθενείς στα μάτια αλλά στην τσέπη. Λένε ουσιαστικά στους γιατρούς να βγάλουν τα χέρια τους από τις τσέπες τους και να τα βάλουν στις τσέπες των ασθενών.

Όλοι εμείς συμμετέχουμε σήμερα στις διαδηλώσεις, διεκδικώντας το δικαίωμα στο καθαρό βλέμμα, στα καθαρά χέρια, στις καθαρές σχέσεις.  Διεκδικώντας το δικαίωμα στη Ζωή.
Ο καθένας θα πρέπει να αναμετρηθεί με τη συνείδηση του, τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του.

Ο κάθε νοσοκομειακός γιατρός θα πρέπει να βροντοφωνάξει για το ΕΣΥ που επιθυμεί και τον τρόπο που θέλει να ασκεί νοσοκομειακή ιατρική, για το πως θέλει να ζει. Ο κάθε ιδιώτης γιατρός της γειτονιάς για το δικαίωμα στις καθαρές σχέσεις, για την επιβίωση του, για την ζωή του. Ο κάθε ασθενής για να έχει το γιατρό του, ο κάθε πολίτης για να μη διακινδυνεύσει άλλο την αξιοπρέπεια του.

Με τη συνείδηση του και το μπόι του θα αναμετρηθεί στη σημερινή ψηφοφορία και ο κάθε βουλευτής, ιδίως οι γιατροί βουλευτές, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν. Και θα αναμετρηθεί με την ιστορία του, τις δηλώσεις του, και, όσοι είναι γιατροί, με τους ασθενείς τους.

Θα αναμετρηθεί με την Ηθική. Και η κρίση της Συνείδησης θα είναι αμείλικτη. Υπηρέτες του λαού ή υπηρέτες συμφερόντων; Λειτουργοί της Υγείας ή θεραπαινίδες της Εξουσίας; Μεγάλοι στα λόγια και μικροί στις πράξεις ή συνεπείς σε αρχές και αξίες; Με το νοσοκομειακό γιατρό και τον ιδιώτη γιατρό της γειτονιάς ή με τους μεγαλο-καρχαρίες του ιδιωτικού τομέα, που ήδη  μύρισαν αίμα και η χαρά τους δεν κρύβεται; Υπέρ της υγείας του λαού ή υπέρ των κερδών των μεγαλο-ιδιωτικών συμφερόντων;

Γιατί αυτή η αντιμεταρρύθμιση δεν έχει απέναντι της (μόνον) τους γιατρούς. Έχει απέναντι της την Κοινωνία και την Ηθική.

Αυτή η αντιμεταρρρύθμιση σκοτώνει την Υγεία. Σκοτώνει την Ιατρική. Σκοτώνει το ΕΣΥ. Είναι δολοφονική για όποιον δεν έχει να πληρώσει.

Ο πρωθυπουργός που ακούει τους πάντες, δεν άκουσε τη φωνή των γιατρών, των ασθενών, της φορέων της κοινωνίας στην Επιτροπή της Βουλής. Θα το ακούσει λοιπόν καλά από τις διαδηλώσεις στο δρόμο, και χωρίς χρήση τεχνικών μέσων. Αυτό το νομοσχέδιο δε συζητιέται, πετιέται!

Καμία υποχώρηση. Τα θέλουμε ΟΛΑ και τα θέλουμε ΤΩΡΑ. Και τα διεκδικούμε όλοι μαζί!

ΟΧΙ στους νεκροθάφτες της Υγείας και του ΕΣΥ!

ΟΧΙ στο δολοφονικό για το ΕΣΥ και τους ασθενείς νομοσχέδιο!

ΟΛΟΙ στον αγώνα!

Αυτό το Νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά μέχρι την κατάργηση του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)