to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 30.11.2022

Πολιτική

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επιθέσεις της Τουρκίας σε Κουρδικές περιοχές του Ιράκ και της Συρίας

«Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις και την εισβολή της Τουρκίας σε κουρδικές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις και την εισβολή της Τουρκίας σε κουρδικές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία.

Tο Κομπάνι, που αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης στους τζιχαντιστές της ISIS το 2014 ήταν ένας από τους στόχους του τουρκικού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες πολίτες. Οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν ένα νοσοκομείο, ένα σιλό τροφίμων, ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και στρατιωτικές υποδομές.

Το πρωτόγνωρο μοντέλο της Rojava, όπου δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών και αποτέλεσε ανάχωμα στο σκοταδισμό και σωτηρία για χιλιάδες πολίτες από τους τζιχαντιστές, φαίνεται ότι ενοχλεί τη Τουρκία και τον πρόεδρο Ερντογάν που σκοτώνει αθώους προκειμένου να κάνει μικροπολιτική για τις ψήφους του ακροδεξιού κοινού στην Τουρκία ενόψει των Προεδρικών εκλογών.

Η Τουρκία με αυτές τις επιθέσεις καταπατά και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ενώ συγχρόνως τινάζει στον αέρα τα θεμέλια της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό απέναντι στην τουρκική επίθεση και καλούμε τον Αντιπρόεδρο και Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ να λάβει ξεκάθαρη στάση και να αντιταχθεί στον επεκτατισμό του Ερντογάν στην ευρύτερη περιοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)