to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 30.11.2022

Οικονομία

Καλάθι του νοικοκυριού: Αναρτήθηκαν οι νέες λίστες - Ποια προϊόντα προστέθηκαν

Περιλαμβάνονται, πλέον, οι κατηγορίες «γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς» όπως είναι η στέβια αλλά και άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας καθώς και τα προϊόντα βρώμης


Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα e-katanalotis οι νέες λίστες των σούπερ μάρκετ με τα προϊόντα που βρίσκονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», για την εβδομάδα 30/11/22-06/12/22.

Νέα προϊόντα προστίθενται στα λίγα αγαθά του διάτρητου «καλαθιού του νοικοκυριού», που η κυβέρνηση παρουσιάζει με ενθουσιασμό και οι πολίτες εν πολλοίς με αμφισβήτηση.

Από σήμερα το μέτρο συμπληρώνεται με προϊόντα για διαβητικούς και ειδικότερα με «γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς», όπως η στέβια, η βρώμη και άλλα της ίδιας κατηγορίας.

Επίσης, διευρύνεται η κατηγορία των «κατεψυγμένων λαχανικών» με πρόβλεψη να υπάρχουν δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια».

Μέχρι τώρα στο καλάθι περιλαμβάνονταν πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς αλλά και καταναλωτές με άλλα διατροφικά προβλήματα, όπως φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι από αγελαδινό γάλα χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά, τυρί με χαμηλά λιπαρά, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα ένταξη και άλλων ειδών που αφορούν καταναλωτές με δυσανεξία σε κάποια συστατικά όπως λακτόζη και γλουτένη.

Τέλος, συγχωνεύονται οι κατηγορίες «σερβιέτες» και «ταμπόν», ενώ διαγράφεται η κατηγορία «τσάι ή χαμομήλι».

Σημειώνεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο μέτρο έχουν λάβει οδηγίες να εναρμονιστούν με την απόφαση του υπουργείου αναφορικά με τις ειδικές σημάνσεις στα ράφια, ενώ θα υπάρχουν και πρόστιμα εάν η σήμανση δεν είναι σωστή.

Δείτε εδώ τις τιμές του «καλαθιού του νοικοκυριού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)