to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 29.11.2022

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Μύρισε εκλογές, αλλά το άρωμά τους δεν καλύπτει τη δυσωδία των σκανδάλων

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαμε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα την κυβέρνηση για αυτά που έρχονται αλλά δυστυχώς όχι μόνο δεν μας δεν άκουσε, αλλά δεν πήρε και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των πολιτών όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες»


Στοχευμένη η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις ανυπόφορες οσμές των σκανδάλων με άρωμα εκλογών, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του One Channel ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει αφορούν το σύνολο της κοινωνίας καθώς αποκαλύπτουν τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας και προβληματικής λειτουργίας των θεσμών. Κάλεσε δε τα «υγιή και δημοκρατικά στελέχη που υπάρχουν και στο χώρο της ΝΔ» να συμβάλλουν στην υπεράσπιση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, στον καταλογισμό των ευθυνών και στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Στην ερώτηση για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δίνουν προβάδισμα στην ΝΔ και δεν αποτυπώνουν δυσαρέσκεια των πολιτών, ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε οποιονδήποτε έχει απορίες για την αποτύπωση της πραγματικότητας στα δημοσκοπικά ευρήματα, να επισκεφτεί το ταμείο ενός σουπερμάρκετ, βενζινάδικου, φούρνου, πάγκου στη λαϊκή αγορά, ώστε να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, πόσο αγανακτισμένοι είναι και πως εκφράζονται οι πολίτες.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαμε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα την κυβέρνηση για αυτά που έρχονται αλλά δυστυχώς όχι μόνο δεν μας δεν άκουσε, αλλά δεν πήρε και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των πολιτών όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Καλώ έστω και τώρα την κυβέρνηση, από τον δημοσιονομικό χώρο που έχει με την υπερφορολόγηση του 2022 κυρίως στον τομέα των έμμεσων φόρων, να αντιγράψει μέτρα και παρεμβάσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η μείωση του ΦΠΑ και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Το κυριότερο όμως που πρέπει να κάνει, είναι να σταματήσει το μεγάλο τσουνάμι των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Δεν πρέπει να ξαναδούμε, όσο και αν κρύβονται από μερίδα ΜΜΕ, σκηνές  με σπασμένες πόρτες.

Υπάρχει ανάγκη διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και η κυβέρνηση δεν τον κάνει. Δεν θέλει να τον κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, φοβάται, ας τον κάνει με τους αρμόδιους φορείς, με τους δικηγορικούς συλλόγους, τους συμβολαιογράφους, τα επιμελητήρια, τους εμπορικούς συλλόγους», σημείωσε ο ίδιος.

«Η λύση», συνέχισε ο Τρ. Αλεξιάδης, «είναι η προστασία του στοιχειώδους κοινωνικού αγαθού, της κατοικίας, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Με νομοθετική ρύθμιση και με όποιους άλλους τρόπους, όπως την περίοδο 2015-2019, όταν δεν είχαμε ούτε ένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας». Συμφώνησε απόλυτα δε με τις απόψεις που ακούστηκαν από τη βουλεύτρια της ΝΔ κ. Ευθυμίου, περί της ανάγκης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ δανειοληπτών και sevicers και περί επιβολής ορίου εύλογου κέρδους στις αγοραπωλησίες, συμβουλεύοντας την να μεταφέρει στον κ. Σταϊκούρα τις απόψεις της…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)