to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 29.11.2022

Πολιτική

Η Ρένα Δούρου στην Κρήτη: Κοινός ο αγώνας όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων

«....για Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, κόντρα στη νεοδεξιά κυβέρνηση» - Η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, καθώς και τους δημάρχους Ρεθύμνου, Ανωγείων


“Απέναντι σε μια νεοδεξιά εξουσία που από την πρώτη στιγμή έστειλε το μήνυμα της πρόθεσής της να χειραγωγήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ο αγώνας μας, ο αγώνας όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων παραμένει κοινός. Είναι ο αγώνας για ισχυρή, ανεξάρτητη, προοδευτική και δημοκρατική Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, με έργα και όχι με λόγια”. Αυτά παρατήρησε, μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη.

Η Ρένα Δούρου συναντήθηκε αργότερα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, τον Δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, τον Αντιδήμαρχο για ζητήματα Οικονομικών- Πρασίνου Γιάννη Σαλούστρο, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη και εκπροσώπους του Δήμου Αμορίου.

Το βράδυ ήταν ομιλήτρια με τον Γ. Σταθάκη σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ρεθύμνου, με θέμα “Μιλάμε για το περιβάλλον και την ενεργειακή κρίση”.

Η καινοτομία στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη

Η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Παπαδεράκη εστίασε στον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, τη Στρατηγική της Περιφέρειας για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, τη γραφειοκρατία και δυσλειτουργία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στα έργα του ΒΟΑΚ, τη σύνδεση του τουριστικού τομέα με την αγροτική παραγωγή και τον αγροτοδιατροφικό τομέα καθώς και ευρύτερα ζητήματα σχέσεων Α' και Β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακολούθως, στο επίκεντρο της συζήτησης με την Αντιπεριφερειάρχη Μ. Λιονή βρέθηκαν τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, αυτοδιοικητικά προβλήματα, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η διαχείριση, με δημόσιο χαρακτήρα, των απορριμμάτων, οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, οι αρμοδιότητες των ΟΤΑ και η χρηματοδότησή του, το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι προτάσεις για το κόστος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Ακολούθησε η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και πρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), Γ. Μαρινάκη, ο οποίος ενημέρωσε για τις προτάσεις της ΕΔΕΥΑ σχετικά με την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Συγκεκριμένα οι προτάσεις αφορούν μεταξύ άλλων, την αύξηση της επιδότησης των ΔΕΥΑ, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της οικονομικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων λόγω της αύξησης του ενεργειακού τους κόστους, την προτεραιότητα στην αίτηση σύνδεσής τους προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τη δέσμευση του “χώρου” στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, διασφάλιση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

“Είχαμε σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων, στη διάρκεια των οποίων ανταλλάξαμε απόψεις και προτάσεις καλών πρακτικών. Μια δημοκρατική, προοδευτική κυβέρνηση θα μπορέσει να βάλει σε τροχιά εκείνες τις αλλαγές που επιβάλλονται για μια νέα σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια σχέση εμβάθυνσης της τοπικής δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη μαζί με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ του Νομού, Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με επικεφαλής τον Συντονιστή της ΝΕ Ηρακλείου, Δημήτρη Κλαράκη. Στις υπόλοιπες συναντήσεις στο Ρέθυμνο τη Ρ. Δούρου συνόδευε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, αποτελούμενη από τον Συντονιστή της ΝΕ Ρεθύμνου, Μανώλη Αυγενάκη, τον μέχρι πρότινος Γραμματέα, Θεόδωρο Δουλουμπέκη, τη Χρυσούλα Μανουσάκη, μέλος της ΚΕ και αναπληρώτρια ενεργειακής πολιτικής στην Επιτροπή Ενέργειας, τον Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ρεθύμνου, Δήμο Μπινετζή και τον Παπά Γιάννη Βάθη, μέλος της ΚΕ.

Ο τόπος θα γυρίσει σελίδα με ένα νέο πράσινο συμβόλαιο για δικαιοσύνη παντού με την υπογραφή μιας νέας δημοκρατικής, προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

“Ζούμε σε μια χώρα όπου το Σάββατο για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δεν πατάει στη Βουλή για να μην απαντήσει στις 4 ερωτήσεις Τσίπρα για τις υποκλοπές, πήγε σε μεσημεριανή εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης, και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει το μεγαλύτερο ψέμα: ότι η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησής του είναι περιβαλλοντική. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που ψήφισε τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο 4685/2020 για να διαλύσει την νομική προστασία του περιβάλλοντος, ανοίγοντας κερκόπορτες για τα συμφέροντα των ισχυρών υποστηρικτών του και δημιουργώντας ανασφάλεια δικαίου. Στο όνομα της προσέλκυσης όχι σοβαρών επενδύσεων που να δημιουργούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, με σεβασμό στη νομοθεσία αλλά επενδύσεων και επενδυτών, που, όπως η νεοδεξιά κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν το περιβάλλον ως εχθρό, ως εμπόδιο, που πρέπει να παρακαμφθεί. Και το οποίο παρακάμφθηκε με τον νόμο των κκ Μητσοτάκη και Χατζηδάκη”, τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ρ. Δούρου στην ομιλία της το απόγευμα στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

“Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αφορά στην πράσινη μετάβαση και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Αφορά ένα νέο μοντέλο βιώσιμη ανάπτυξης.
Όχι όμως με τους όρους του κ. Μητσοτάκη αλλά με τους όρους ενός νέου πράσινου συμβολαίου, με δημοκρατικό, προοδευτικό πρόσημο. Μέσα από ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο, με μπροστάρηδες τους νέους, τις γυναίκες, τα μεγαλύτερα θύματα της κλιματικής και της ενεργειακής κρίσης. Ο τόπος θα γυρίσει σελίδα με ένα νέο πράσινο συμβόλαιο για δικαιοσύνη παντού, στην κοινωνία, την οικονομία, το κράτος, με την υπογραφή μιας νέας δημοκρατικής, προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)