to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 29.11.2022

Πολιτική

Γιάννης Μπουρνούς: Οι πολίτες έχουν καταλάβει την κοροϊδία Μητσοτάκη και θα του απαντήσουν στις κάλπες

Ο Γ. Μπουρνούς στηλίτευσε την κουτοπονηριά της κυβέρνησης που παρουσιάζει τις αυξήσεις συντάξεων τον Γενάρη του 2023 σαν δική της πρωτοβουλία, ενώ πρόκειται για νόμο 5 ετών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε επίσης την επείγουσα αναγκαιότητα η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων να επεκταθεί και στα επιδόματα αναπηρίας, ανασφάλιστων υπερηλίκων, παιδιών και στέγασης.


Ομιλία πραγματοποίησε ο Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, στην πρόσφατη ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας και την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Στην παρέμβασή του στηλίτευσε την ψευδεπίγραφη χρήση των όρων του «εξορθολογισμού» και του «εκσυγχρονισμού» σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που προωθεί τον πελατειακό και παλαιοκομματικό έλεγχο του δημοσίου και τον πλουτισμό κομματικών φίλων.

Υπογράμμισε ακόμη την εκτόξευση των εκκρεμών συντάξεων επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας και τα λάθη, συχνά σε βάρος των ασφαλισμένων, που προκύπτουν από τις απονομές συντάξεων fast track. Ο οποιοσδήποτε εξορθολογισμός της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να ξεκινάει από το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, πίσω από τις οποίες βρίσκονται πάντα ευάλωτοι συμπολίτες μας, υπογράμμισε.

Οσον αφορά την έκτακτη ενίσχυση των ευάλωτων, που νομοθετεί η κυβέρνηση, ο Γ. Μπουρνούς τόνισε πόσο αναντίστοιχα της δραματικής συγκυρίας είναι τόσο τα ποσά όσο και ο αριθμός των ωφελούμενων αυτού του επιδόματος: Τα φετινά επιδόματα της κυβέρνησης υπολείπονται ακόμα και της 13ης σύνταξης που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έκοψε εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν μάλιστα η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να φουσκώσει το κύμα ακρίβειας, με τη σκανδαλώδη εύνοια που έδειξε στα καρτέλ της ενέργειας και του μεγαλεμπορίου.

Αναφερόμενος στις ασφαλιστικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Βουλευτής  Ν. Λέσβου αναφέρθηκε στις συσσωρευμένες οφειλές κοινωνικής ασφάλισης, που αυξήθηκαν επί ημερών Νέας Δημοκρατίας κατά 9 δις, και την άμεση ανάγκη μέτρων που να απαντούν στη γενική αδυναμία πληρωμής με γενναία ρύθμιση οφειλών και επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής. Υπενθύμισε τις 120 δόσεις που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσαν ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους, όταν οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση προβλέπουν 24 ή 48 δόσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει τις 120 δόσεις, εφόσον ο ελληνικός λαός τον αναδείξει ξανά κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Γ. Μπουρνούς στηλίτευσε την κουτοπονηριά της κυβέρνησης που παρουσιάζει τις αυξήσεις συντάξεων τον Γενάρη του 2023 σαν δική της πρωτοβουλία, ενώ πρόκειται για νόμο 5 ετών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε επίσης την επείγουσα αναγκαιότητα η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων να επεκταθεί και στα επιδόματα αναπηρίας, ανασφάλιστων υπερηλίκων, παιδιών και στέγασης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιάννης Μπουρνούς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις και τους εκβιασμούς φίλων και αντιπάλων, αλλά και την απελπισμένη προσπάθεια να φιλοτεχνηθεί ένα δήθεν κοινωνικό προφίλ για τον κ. Μητσοτάκη, «μήπως και τουμπάρετε πάλι, παρέα με τους καναλάρχες, το εκλογικό σώμα. Σας έχουν καταλάβει, όμως, οι πολίτες και θα σας το δείξουν πολύ σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)