to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 01.10.2013

Πολιτική

Πάρε με στο τηλέφωνο, λιγάκι να τα πούμε!

Του Πρόδρομου Σεϊτανίδη


Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Είδαμε όλοι, υποθέτω, τις φωτογραφίες του Κασιδιάρη να μιλάει στο τηλέφωνο, περιμένοντας να περάσει εισαγγελέα. Θα διαβάσατε, ελπίζω, ότι οι κρατούμενοι Χρυσαυγίτες ανανεώνουν τακτικά τα προφίλ τους στο Facebook ή τα μπλογκ τους. Όχι πως λένε και τίποτε σημαντικό αλλά μου γεννιέται μια απορία. Απ’ ό,τι έχω διαβάσει, στους συλληφθέντες απαγορεύεται η επικοινωνία. Ιδιαίτερα, δε, στους συλληφθέντες/είσες σε καμιά πορεία, όχι μόνο απαγορεύονται ρητώς και δια ροπάλου τα τηλεφωνήματα αλλά και τους αφαιρούνται τα κινητά. Το γεγονός πως μερικά νεαρά μπατσόπουλα παίζουν με τις προσωρινώς κατασχεμένες συσκευές είναι αυτονόητο και συγχωρητέο. Σε σχέση με άλλες αμαρτίες τους, τουλάχιστον.

Αλλά τι γίνεται με τους Χρυσαυγίτες; Απ’ ό,τι κατάλαβα, ο Ρουπακιάς μόλις τον μπουζουριάσανε, άρχισε τα τηλεφωνήματα από το αστυνομικό τμήμα. Προσπαθώ να φανταστώ πώς μπορείς να τηλεφωνήσεις με χειροπέδες και υποψιάζομαι πως μάλλον είχε τα χεράκια του ελεύθερα. Τι είχε κάνει, άλλωστε, ο χριστιανός; Μόλις είχε σφάξει άνθρωπο! Πλακώθηκε, λοιπόν, ο δολοφόνος να ενημερώνει την ιεραρχία κι έτσι σήμερα έχουμε τους διαλόγους απείρου κάλλου(ς) από τον κοριό της ΕΥΠ με τους μαχαιροβγάλτες να αλληλοαποκαλούνται εξόχως συναγωνιστικά από «μαλάκα» μέχρι «μωρό μου» και «καρδούλα μου», χωρίς να παραλείπεται καμία από τις ενδιάμεσες 50 αποχρώσεις του γκρίζου. Ή μάλλον του μουγκρίζου. Και μην μου πείτε πως οι πολιτσμάνοι που συλλάβανε το Ρουπακιά ήξεραν ότι κάπου εκεί γύρω κρυφακούει ο κοριός της ΕΥΠ και τους αφήσανε να μιλάνε, προκειμένου να εκτεθούν ακόμη περισσότερο. Αν το ήξεραν μέχρι και τα αστυφυλακάκια του Κερατσινίου, οι Χρυσαυγίτες δεν θα ήταν τόσο αποκαλυπτικοί στις συνδιαλέξεις τους.

 

Οι άμεσοι προϊστάμενοι του φονιά (και οι συναγωνιστές τους), λοιπόν, θηρία ενήμερα,  πρόλαβαν και άδειασαν τα σπίτια τους, εξαφάνισαν τεκμήρια, καβάτζωσαν ενοχοποιητικά στοιχεία και παράχωσαν όπλα και λεφτά. Με βάση όσα βρέθηκαν (που δεν είναι και λίγα), σκεφτείτε πόσα θα είχαν βρεθεί άμα οι Χρυσαυγίτες δεν είχαν την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από τον ίδιο το δολοφόνο.  Και πάμε, τώρα, στη ΓΑΔΑ: πώς καταφέρνουν να επικοινωνούν με το (όχι πλέον και τόσο) πολυπληθές κοινό τους οι κρατούμενοι μαχαιροβγάλτες; Τους παρέχει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ η αστυνομική διεύθυνση; Τους έδωσαν και το password του Wi-Fi της αντιτρομοκρατικής; Ή επικοινωνούν από τα τηλέφωνά τους, τους λογαριασμούς των οποίων πληρώνει το ελληνικό κοινοβούλιο; Και για επαναφόρτιση; Μην μου πείτε πως κλάνει ο Παναγιώταρος και φορτίζουν από μόνα τους. Κάπου, κάποιος τους αφήνει να τα βάλουν στην πρίζα και τα προσέχει όσο φορτίζονται. Άλλωστε από την Πηγάδα ως τη ΓΑΔΑ, τι είναι; Ένα τσιγάρο δρόμος. Μιλάμε για πολύ VIP αντιμετώπιση!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)