to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 28.11.2022

Πολιτική

«Συγκρούσεις» και «επεισόδια» βάφτισε o Λ. Οικονόμου την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των φιλάθλων του Άρη» (βίντεο)

Παραδέχθηκε ωστόσο ποινικές ευθύνες, όπως επισημαίνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης


«Ο ελληνικός λαός πληρώνει τους φόρους του και την ελληνική αστυνομία για να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες όχι για να δέρνει απρόκλητα τους Έλληνες πολίτες. Λειτουργήστε λυτρωτικά απέναντι στον πολίτη. Βοηθήστε αυτήν τη διαδικασία, για να καταλάβει ότι το κράτος δεν είναι εχθρός, δεν είναι αντίπαλος, δεν είναι «ο δέρνω», αλλά είναι συμμέτοχος και συμπαραστάτης. Αυτό το στοίχημα το χάσατε», τόνισε σε ιδιαίτερα επικριτικό ύφος ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ε.Οικονόμου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος φιλάθλων του Άρη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «Οργή και αποτροπιασμό προκάλεσε η αναίτια, απρόκλητη και πρωτοφανής σε βιαιότητα  επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος φιλάθλων της Ομάδας του Άρη που είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ομάδας τους με τον Ατρόμητο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου».

Ο κ.Τριανταφυλλίδης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής σειρά δημοσιευμάτων που πιστοποιούν την απρόκλητη και αποκρουστικής βιαιότητας επίθεση των ΜΑΤ στους φιλάθλους του Άρη ενώ αναφέρθηκε και στη μαρτυρία του πατέρα που παρακολούθησε τον αγώνα με τον γιό του και έγιναν και οι ίδιοι μάρτυρες της απρόκλητης βίας των αστυνομικών δυνάμεων, με το γιο του μάλιστα να φέρει κάταγμα από την επίθεση. 

Από την πλευρά του ο κ.Οικονόμου βάφτισε «συγκρούσεις» και «επεισόδια» την επίθεση των ΜΑΤ στους φιλάθλους του Άρη υπογραμμίζοντας ότι «στις 6 Νοεμβρίου εκδόθηκε η σχετική διαταγή για τη διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, που μετατράπηκε σε ένορκη διοικητική εξέταση στις 10 Νοεμβρίου και βρίσκεται στο στάδιο της διενέργειας».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση του κ.Τριανταφυλλίδη ως προς τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ανέφερε ότι «στις 16 Νοεμβρίου, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους υπέβαλε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δικές της κατά λόγο αρμοδιότητας ενέργειες».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)