to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:38 | 28.11.2022

Κοινωνία

Κατέρρευσε μέρος της σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Τραυματίστηκαν μαθητές

Δύο μαθήτριες τραυματίστηκαν στα πλευρά και στο θώρακα. Ενα από αυτά τα παιδιά υπέστη σοκ (λογικό αν σκεφθεί κανείς τι έγινε) ενώ είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί τελικά εισαγωγή σε νοσοκομείο αφού ο πόνος στο θώρακα δεν υποχωρεί


Ιδιαίτερα σοβαρό ήταν το περιστατικό που έλαβε χώρα την Δευτέρα το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όταν η σκηνή άνοιξε στα δύο κατά τη διάρκεια πρόβας μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες του μουσικού σχολείου Πειραιά προετοιμάζονταν για την απογευματινή παράσταση που είχε προγραμματιστεί (και η οποία φυσικά αναβλήθηκε).

Ενώ η πρόβα ήταν σε εξέλιξη η σκηνή άνοιξε στα δύο αφού είχαν αλλάξει απροειδοποίητα οι ρυθμίσεις της και είχαν προσαρμοστεί στις ανάγκες της παράστασης που θα ανέβει από την Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο ("Εύθυμες Κυράδες" των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη).

Η αλλαγή έγινε χωρίς να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι του μουσικού σχολείου καθώς κανείς δεν έκρινε σκόπιμο να τους ενημερώσει.

Δύο μαθήτριες τραυματίστηκαν στα πλευρά και στο θώρακα. Ενα από αυτά τα παιδιά υπέστη σοκ (λογικό αν σκεφθεί κανείς τι έγινε) ενώ είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί τελικά εισαγωγή σε νοσοκομείο αφού ο πόνος στο θώρακα δεν υποχωρεί.

Το άλλο κορίτσι υποβλήθηκε σε ακτινογραφία σε ιδιώτη γιατρό ενώ θα υποβληθεί και σε μαγνητική τομογραφία για προληπτικούς λόγους. Πονά στο θώρακα και στα πλευρά αλλά όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Οι γονείς των παιδιών είναι, όπως μπορεί να εκτιμήσει ο καθένας, ανάστατοι. "Στείλαμε τα παιδιά μας να κάνουν μία πρόβα ρουτίνας και παραλίγο να γίνει το μοιραίο.Εχουμε και εμείς υποστεί σοκ. Οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν την πλήρη ευθύνη" τόνισε στο NEWS 24/7 γονέας που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Πειραιά, Γιώργος Δουμανίδης, δήλωσε στον Αθήνα 9.84: «Η σκηνή ήταν ασταθής ήδη από το ξεκίνημα της πρόβας μας. Κουνιόταν στο σημείο που τελικά έπεσε. Δεν έγινε καμία αλλαγή στη σκηνή από την αρχή της παρουσίας μας στο θέατρο ούτε βρίσκονταν επί τόπου τεχνικοί για αυτό το σκοπό».

Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν αρκούν οι τυπικές συγγνώμες στους γονείς και τους μαθητές

Η δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Το πρωτοφανές περιστατικό της κατάρρευσης ενός τμήματος της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κατά την διάρκεια πρόβας του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητών, δείχνει πόσο τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και η έλλειψη θεσμικής εποπτείας, καταστούν επικίνδυνους τους δημόσιους χώρους για τους πολίτες.

Είναι δυνατόν να ευσταθούν οι δικαιολογίες από την μεριά της διοίκησης του Δημοτικού Θεάτρου, και συγκεκριμένα του κυρίου Βουράκη, προέδρου του ΟΠΑΝ, πως ο παραγωγός άλλαξε χωρίς προειδοποίηση τα στηρίγματα στη σκηνή, όταν για κάθε εργασία ή  επέμβαση σε νεότερο διατηρητέο μνημείο όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο, απαιτείται έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες; Μπορεί να κάνει τελικά ο οποιοσδήποτε, ότι θέλει σ’ αυτή την χώρα;

Τι είδους αυθαιρεσίες κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη επέκταση της σκηνής,  που είχαν σαν συνέπεια τον τραυματισμό ανήλικων μαθητών; Είχε τηρηθεί η διαδικασία; Από τη μεριά του, το υπουργείο Πολιτισμού είχε λάβει γνώση για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό θέατρο, που επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα; Έστειλε κάποιο κλιμάκιο για να διενεργήσει επιτόπια αυτοψία, αφού πληροφορήθηκε το γεγονός; Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί στην περίπτωση που οι παρεμβάσεις επέφεραν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο καταστροφή ή βλάβη στο προστατευόμενο μνημείο;

Δεν αρκούν οι τυπικές συγγνώμες στους γονείς και τους μαθητές. Αναμένουμε εξηγήσεις για την αμέλεια που υποκρύπτει ένα τέτοιο ατύχημα και ζητάμε να αναζητηθούν άμεσα οι ευθύνες για όσα συνέβησαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)