to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:40 | 28.11.2022

Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Η ΝΔ επέλεξε την ομερτά - Θα επιμείνουμε για Μπίτζιο, Λαβράνο και Ντίλιαν

«Εμείς θα επιμείνουμε να έρθει οι κ.κ. Μπίζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν στην Επιτροπή Θεσμών, να μην έχουμε την γελοιοποίηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα επιδιώξει η πλειοψηφία να απαντήσουν γραπτά. Για ένα πράγμα θα πρέπει να είναι βέβαιη η ΝΔ ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή»


Η δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και μέλους της Επιτροπής αμέσως μετά τη λήξη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών:

Η Νέα Δημοκρατία που επικαλείται τάχα σκευωρία και ότι η αντιπολίτευση καλλιεργεί επίτηδες τοξικό κλίμα και σήμερα ακολούθησε την ακριβώς αντίθετη τακτική με τις εξαγγελίες και διαρροές αυτές.

Ουσιαστικά συντήρησε το κλίμα της ομερτά και έγινε ξεκάθαρη η πρόθεση της να μην πέσει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στη διασύνδεση ΕΥΠ και Predator και τις πολύ πραγματικές ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, τόσο για το σκάνδαλο όσο και για τη συγκάλυψη του.

Η ίδια η συσχέτιση από την πλειοψηφία της επιτροπής, των ιδιωτών που κλήθηκαν και είναι πλέον δεδομένη η διασύνδεση τους με το λογισμικό Predator και την ΕΥΠ που ήταν η βάση της απόφασης της επιτροπής να είναι μυστική η συνεδρίαση νομίζω ότι αποτελεί την καλύτερη ομολογία εκ μέρους της κυβερνητικής πλευράς ότι ΕΥΠ και Predator ήταν σε ένα κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Από εκεί και μετά οι απαντήσεις που δόθηκαν σε καμία περίπτωση δεν κάλυψαν τα πολύ πραγματικά ερωτηματικά και κυρίως τις αποκαλύψεις που η δημοσιογραφική έρευνα έχει φέρει στο φως.

Εμείς θα επιμείνουμε να έρθει οι κ.κ. Μπίζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν στην Επιτροπή Θεσμών, να μην έχουμε την γελοιοποίηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα επιδιώξει η πλειοψηφία να απαντήσουν γραπτά. Για ένα πράγμα θα πρέπει να είναι βέβαιη η ΝΔ ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)