to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 28.11.2022

Πολιτική

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Περίεργα «αλλά» Πλεύρη για την απόφαση του ΣτΕ να επιστρέψουν

«Θα την εφαρμόσω με όρους» είπε ο υπ. Υγείας - Κερδίζει χρόνο μέχρι την δημοσίευση του πλήρους κειμένου που «μακάρι να αφήνει δυνατότητες να επανέλθουμε»


Να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε την παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, με κάθε τρόπο και δικαιολογία, θα προσπαθήσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3.

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «το ΣτΕ μας είπε ότι πρέπει να επανεξετάσουμε το μέτρο. Η επανεξέταση έγινε, από το υπουργείο Υγείας και την ελληνική Βουλή. Με βάση το απόσπασμα που έχουμε -γιατί περιμένουμε την απόφαση- το ΣτΕ κάνει δύο σκέψεις:

  • θεωρεί ότι δεν υπάρχει αιτιολογημένη έκθεση ως προς το οκτάμηνο της παράτασης
  • λέει ότι τα στοιχεία που του φέραμε, στοιχεία της επίμαχης περιόδου που πάρθηκε η απόφαση, του τριμήνου του 2022, δεν τα κρίνει ικανά, ότι είναι αναλογικά ως προς το μέτρο

Στο τέλος του αποσπάσματος λέει «σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που μας προσκομίστηκαν θεωρούμε ότι δεν δικαιολογούν την παράταση του μέτρου».

Παρόλα αυτά, ο κ. Πλεύρης επέμεινε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ολομέλειά του έχει κρίνει επί της αρχής συνταγματικό το μέτρο ως προς την αναστολή και ότι στην παράταση του Μαρτίου «δεν κάναμε τίποτα διαφορετικό από ό,τι την φορά που το ΣτΕ στην Ολομέλειά του έκρινε συνταγματικό το μέτρο. Τώρα, για τους δικούς του λόγους που είναι σεβαστοί ... ως υπουργός Υγείας είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω μια απόφαση που οι οι δικαστές του ΣτΕ έκριναν ότι δεν είναι αναλογικό το μέτρο ... αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα την εφαρμόσω με όρους που η επικινδυνότητα της απόφασης για την Δημόσια Υγεία θα είναι η λιγότερη δυνατή».

Το ΣτΕ έκρινε ότι «πρώτα από όλα, περιμένουμε την απόφαση, να δούμε τι ακριβώς μας υποχρεώνει να κάνουμε. Συμμορφωνόμαστε στην απόφαση. Αλλά η συμμόρφωση θα γίνει με όρους και προϋποθέσεις και πρωτόκολλα που θα θέτουν στον λιγότερο δυνατό κίνδυνο την Δημόσια Υγεία», επανέλαβε, ενώ αμέσως μετά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα. «Μακάρι το σκεπτικό της απόφασης να μας αφήνει δυνατότητες να επανέλθουμε με κάποιο τρόπο. Αν δεν αφήνει αυτές τις δυνατότητες ... θα εφαρμόσουμε την απόφαση. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε η εφαρμογή της απόφασης να είναι δυναμίτιδα στη Δημόσια Υγεία. Θα πάρουμε όσα μέτρα χρειάζονται για να άρουμε τις αρνητικές συνέπειες».

Πηγή: Avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)