to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 28.11.2022

Κοινωνία

Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-τερατούργημα που δίνει τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που «αποτελειώνει στο δημόσιο σύστημα υγείας». Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης.


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας καταδικάζει το νομοσχέδιο για την υγεία που περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους ασθενείς, που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Πρακτικά η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως – όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε.

Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από όλους τους εργαζόμενους.

 Συμμετέχουμε στην  3ωρη στάση εργασίας που προκηρύσσει το ΕΚΑ , την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα στη 1 το μεσημέρι.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες του λεκανοπεδίου της Αθήνας να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους! Καμία ανοχή! Καμία αναμονή!

Όλοι στον αγώνα! Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας! Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους. 

Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Γ. Ραγκούσης: Να μην περάσει το νομοσχέδιο για την υγεία

Με κατάθεση Αναφοράς  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας,  ζητώντας απαντήσεις για  το νομοσχέδιο, που όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, σπρώχνοντας τους ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές, διαλύοντας ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ειδικότερα, στο εν λόγω Δελτίο Τύπου, το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας καταδικάζει το νομοσχέδιο για την υγεία που περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Επιπλέον, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους ασθενείς, που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας. Ακολούθως, δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Τέλος, καλούν σε αγώνα για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, για τον λαό και για  την στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)