to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:49 | 26.11.2022

Πολιτική

«Μυρίζει εκλογές» ο Μητσοτάκης - Να τις προκηρύξει άμεσα «για να σωθεί η κοινωνία», τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η εικόνα που για πάντα θα συμβολίζει την πολιτική Μητσοτάκη θα είναι η σπασμένη πόρτα από τα σπίτια που θέλησε να λεηλατήσουν τα αρπακτικά του», τονίζει η Κουμουνδούρου


Από την Καλλιθέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε το δρόμο προς τις κάλπες και έθεσε το δίλημμα για την εκλογική αναμέτρηση. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας όπου στεγάζεται ένα από τα 18 Επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που έχουν ενσωματωθεί σε ΑΤ ανά τη χώρα.

Λίγο αργότερα, στη βόλτα που έκανε στην πόλη, συνομίλησε με πολίτες και αφού τους ευχαρίστησε «για την στήριξη στην παράταξη της Ν.Δ.» εκτίμησε πως «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές και δικαιολογημένα καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023 που θα φέρουν και παλι τη νεα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη».

Επανέλαβε πως «δεν πρέπει να ξαναγίνουν λάθη της προηγούμενης τετραετίας» επαναλαμβάνοντας μονότονα το επιχείρημα περί οπισθοδρόμησης και εννοώντας, χωρίς να τον κατονομάζει, την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κυβέρνηση.

Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Σκούμα, ο πρωθυπουργός είχε συζήτηση με την προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην Καλλιθέα, υπαστυνόμο Β΄ Μελίνα Ροκίδη και τον τμηματάρχη Ανέστη Σαπουνά.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης θα καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία του τόπου ως ένας αποτυχημένος και αδίστακτος πολιτικός

Το μεσημέρι του Σαββάτου εξέδωσε την, σε υψηλούς τόνους, ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

Ο κ. Μητσοτάκης θα καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία του τόπου ως ένας αποτυχημένος και αδίστακτος πολιτικός. Κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και στήριζε τα συμφέροντα των διαφόρων "Πάτσηδων". Στις ημέρες του το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται ξανά και πνίγει μεσαία στρώματα και μισθωτούς. Η απέχθεια του για κάθε τι κοινωνικό φτάνει ακόμα και στην διάλυση μέσα από την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί την κοινωνία με τις οικονομικές της επιλογές και διαλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου με όσα κάνει στους θεσμούς. Το σκάνδαλο Μητσοτάκη με το predator δείχνει την αντίληψη για τον τρόπο διακυβέρνησης. Αρπακτικά που έχουν πέσει πάνω στο εισόδημα των πολιτών, αρπακτικά που κατασπαράζουν την δημοκρατία.

Το αίτημα που έρχεται από την κοινωνία είναι ένα: δικαιοσύνη! Πολιτική αλλαγή για να υπάρξει δικαιοσύνη στην οικονομία, να μπει τέλος στην ασυδοσία των ισχυρών, να υπάρξει επαναφορά του κράτους δικαίου. Αφού ο κ. Μητσοτάκης "μυρίζει" εκλογές ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία. Η εικόνα που για πάντα θα συμβολίζει την πολιτική του θα είναι η σπασμένη πόρτα από τα σπίτια που θέλησε να λεηλατήσουν τα αρπακτικά του.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)