to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 26.11.2022

Πολιτική

Νέα αποκάλυψη από το Documento: Παγίδευσαν με Predator τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και την εισαγγελέα της ΕΥΠ

Η νέα λίστα παρακολουθήσεων που αποκαλύπτει την Κυριακή 27/11 το Documento αποδεικνύει ότι όλοι οι αρμοί της εξουσίας βρίσκονταν υπό παρακολούθηση - «Ο Μητσοτάκης είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Η νέα λίστα παρακολουθήσεων που αποκαλύπτει αύριο Κυριακή το Documento αποδεικνύει ότι όλοι οι αρμοί της εξουσίας βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Αντί για εγκληματίες το κύκλωμα παρακολουθούσε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και εισαγγελείς. Στα νύχια του Predator βρέθηκε μέχρι και η «ανέλεγκτη» εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου που έβαζε περιχαρής την υπογραφή της για τις χιλιάδες παρακολουθήσεις που πραγματοποιούσε η κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

Όπως αναφέρει το Documento, ευθύνη της Δικαιοσύνης είναι να βρει όχι μόνο ποιοι έκαναν την παρακολούθηση, αλλά και να εξακριβώσει εάν το περιεχόμενο των υποκλοπών χρησιμοποιήθηκε για εκβιασμούς και χειραγώγηση της πολιτικής ζωής της χώρας.

Αύριο Κυριακή, το Documento αποκαλύπτει επίσης τα ψηφιακά ίχνη του Predator. Συνολικά, εντοπίστηκαν 498 ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τον server, την κοινή IP και τη πλατφόρμα καταχώρησης ονομάτων.

Ακόμα, όλη η ιστορία του «αμαρτωλού» «edolio5.com» που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Κουκάκη, του Καρυπίδη και του Ανδρουλάκη, οι server στην Amazon και η άρον άρον μετακίνηση των server μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις.

Χρέος της εισαγγελίας πλέον είναι να βρει ποιος πλήρωσε για όλα αυτά αλλά και ποιος διαχειριζόταν τους ιστότοπους. Όλα τα στοιχεία είναι πλέον στο τραπέζι και… είναι εκατοντάδες.

«Το κουβάρι του ελληνικού Watergate ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα και το Documento βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της έρευνας. Η Δικαιοσύνη;», τονίζεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ενόψει του νέου αποκαλυπτικού πρωτοσέλιδου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης πλέον κατηγορείται για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής εκτροπής - Να παραιτηθεί αν δεν έχει να δώσει πειστικές απαντήσεις

Με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο καλεί η Κουμουνδούρου τον πρωθυπουργό σε παραίτηση, αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento».

Η ανακοίνωση που κινείται σε πολύ αυστηρούς τόνους, σχολιάζει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento «για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια «καλωδιωμένη», καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα, αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής», τονίζει η ανακοίνωση.

Τελεσίγραφο στον Μητσοτάκη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι «είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία».

«Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά. Καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη. Η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση», διαμηνύει στο τέλος η αξιωματική αντιπολίτευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)