to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:49 | 26.11.2022

Πολιτική

#predator_gate: Παρών τη Δευτέρα ο Δημητριάδης, καταθέσεις εξ αποστάσεως για Μπίτζιο και Λαβράνο

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συγκαλείται για το παράνομο λογισμικό και το Μαξίμου τρέμει μήπως οι γαλάζιες διαφοροποιήσεις ανατρέψουν το σχέδιο συγκάλυψης, εξού και η εκπαραθύρωση Τζαβάρα


Κανονικά παρών θα είναι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδριάζει τη Δευτέρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, επιβεβαιώνοντας πως θα βρίσκεται κανονικά εκεί για ό,τι χρειαστεί.

Άλλωστε ο ίδιος ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε εξαρχής δηλώσει πως θα παραστεί στην Επιτροπή και ότι «κανείς δεν τον σέρνει», κάνοντας σαφές πως σκοπεύει να δώσει τις δέουσες διευκρινίσεις.

Την ίδια στιγμή οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος σκοπεύουν να καταθέσουν γραπτώς μέσω των ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό, όπου και βρίσκονται.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ κατέθεσαν αίτημα για να κληθούν στην Επιτροπή τέσσερα κομβικά πρόσωπα, επικαλούμενα τα νέα στοιχεία που προέκυψαν.

Τα τέσσερα πρόσωπα είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται με το Predator, Γιάννης Λαβράνος (Krikel) και Φέλιξ Μπίτσιος (Intellexa), καθώς και ο Ταλ Ντίλιαν, ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της εν λόγω συνεδρίασης, εξωθείται σε αποχώρηση ο βουλευτής Ηλείας, Κ. Τζαβάρας, ο οποίος είναι σταθερά εκτός «γραμμής» Μαξίμου και Ν.Δ. για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την επίκληση του απορρήτου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)