to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 23.11.2022

Πολιτισμός

Τζένη Σιούτη, «Αποτυπώματα»: Παρουσίαση βιβλίου στις 25/11 στην Ηλιούπολη

Η συλλογή διηγημάτων της Τζένης Σιούτη «Αποτύπωματα» παρουσιάζεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης στις 20:00


Το βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο και οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Αποτυπώματα» της Τζένης Σιούτη, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης (Μεσσηνίας & Κεφαλληνίας).

Τη συλλογή αποτελούν δεκατέσσερα διηγήματα με ήρωες απλούς καθημερινούς ανθρώπους με τα βάσανα, τις χαρές και τις ανησυχίες τους, τις ήττες και τις μικρές τους νίκες, και τρία σύντομα που σεργιανούν στης μνήμης τις ανηφοριές, στης λήθης τα σοκάκια. Δεκαεπτά στο σύνολο διηγήματα, αποτυπώματα της ζωής και των ανθρώπων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Έμμυ Χριστούλα, κοινωνικός επιστήμονας
Αλέξανδρος Σχισμένος, διδάκτορας  Πολιτικής Φιλοσοφίας

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Χρυσή Βιδαλάκη, Εύα Ξεζωνάκη

Μουσική υποστήριξη:
Άννα Μπλούνα
Φωτεινή Βουβέλλη
Δέσποινα Αντωνέλλου
Φώτης Σαλταπίδας

H Τζένη (Ευγενία) Σιούτη, γεννή­θηκε στην Αθήνα το 1959. Κατάγε­ται από το Κερασοχώρι Θεσπρω­τίας και είναι παιδί μεταναστών. Έζησε έως τα δώδεκά της χρόνια στην Γερμανία. Απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής σχολής του Πα­νεπιστημίου της Αθήνας. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εμπειρία στο εφη­βικό θέατρο, όπου έχει δημιουργή­σει και παρουσιάσει με τους μαθη­τές της πάνω από τριάντα θεατρι­κές παραστάσεις, των οποίων τα κείμενα έχει γράψει η ίδια. Συνέ­λαβε, σχεδίασε, έγραψε τα κείμενα και συνδημιούργησε με τους μαθη­τές της και τον σκηνοθέτη Γιώργο Μπακάλη την μικρού μήκους ται­νία: «Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες», η οποία διακρίθηκε στο 2ο μαθητικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ EUFORIA, του φεστιβάλ Θεσσα­λονίκης με το βραβείο της «Καλ­λιτεχνικής επίτευξης», επιλέχθηκε στους φιναλίστ του SESIFF (Seoul international Extreme-Short Image & Film Festival) και επίσης προ­βλήθηκε 2 φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων για το προσφυγικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)