to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 01.10.2013

Πολιτική

Ν. Βαλαβάνη στο BBC: Η δολοφονία Φύσσα απονομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή στη συνείδηση τμήματος της ελληνικής κοινωνίας

Συνέντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη σε εκπομπή του ραδιοφώνου του BBC σχετικά με τη νομοθετική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής


Η βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη έδωσε σήμερα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του BBC «Sports Today» σχετικά με τη νομοθετική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του παρουσιαστή σχετικά με τις κατηγορίες, για τις οποίες συνελήφθησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία μέχρι σήμερα έπασχε ακριβώς από το αντίθετο: Από χρόνια ατιμωρησία τόσο των φασιστών, όσο και των θυλάκων τους στα Σώματα Ασφαλείας. Αυτή η κατάσταση ξεκινάει απ’ το γεγονός ότι το 1974, με την κατάρρευση της Χούντας, δεν υπήρξε βασανιστής της Ασφάλειας που να έμεινε έστω και μια μέρα φυλακή.

Ως Αριστερά στηρίζουμε τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν και θέλουμε να προχωρήσουν μέχρι τέλους. Πιστεύουμε ότι η κατάσταση μπορεί να είναι πρωτόγνωρη, δε χρειάζεται ωστόσο νέα, βεβιασμένη ή έκτακτη ή ad hoc νομοθέτηση. Το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει είναι επαρκές για την αντιμετώπιση της ηγεσίας και μέρους των μεσαίων στελεχών τους ως εγκληματική οργάνωση. Και υπάρχουν σήμερα επαρκή στοιχεία που να θεμελιώνουν την δράση και την ύπαρξη τους ως τέτοια».

Ως προς το ερώτημα του δημοσιογράφου, αν υπάρχει κίνδυνος απ’ τις εξελίξεις να ξεσηκωθεί τμήμα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια τέτοια νομική μεταχείριση της ηγεσίας τους, η Νάντια Βαλαβάνη απάντησε:

«Αντίθετα, η δολοφονία του χαρισματικού αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα απονομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή στη συνείδηση τόσο ενός τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, λαϊκών ανθρώπων και ιδιαίτερα νεολαίας των εργατικών συνοικιών, που αντιμετωπίζουν μπρος τους ένα τοίχο εξαιτίας των βίαιων πολιτικών λιτότητας, που έχουν οδηγήσει στο σημερινό πλήρες αδιέξοδο, όσο και ενός μικρού μέρους των ίδιων των μελών τους που άρχισαν να «μιλούν». Η ίδια η Δικαιοσύνη χρησιμοποίησε τέτοιες μαρτυρίες - που πρωτοεμφανίστηκαν στον Ελληνικό Τύπο - για να στοιχειοθετήσει την απόδοση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης εναντίον τους. Το κύριο είναι έτσι κι αλλιώς η πολιτική απομόνωση τους». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)