to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 23.11.2022

Πολιτική

Γιάννης Μπουρνούς: Γιατί αποκλείστηκαν αμπελουργοί της Λήμνου από έκτακτες ενισχύσεις;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τον αναίτιο αποκλεισμό αμπελοκαλλιεργητών της Λήμνου από την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προσαρμογής σε παραγωγούς γεωργικών τομέων - συνολικού ύψους 26.3 εκ. ευρώ - που προήλθε από το αποθεματικό του Ταμείου Κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ο Γ. Μπουρνούς επισημαίνει στην ερώτησή του ότι κατά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα με τους δικαιούχους της εν λόγω ενίσχυσης - που περιελάμβανε και τους καλλιεργητές οινοποιήσιμων αμπελώνων - διαπιστώθηκε ο άνευ αιτιολογίας αποκλεισμός σημαντικού αριθμού αμπελοκαλλιεργητών – παραγωγών που δραστηριοποιούνται στο νησί της Λήμνου.

Το παρατεταμένο και ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας σε ενέργεια και αγροτικά εφόδια, σημειώνει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία στον αγροτικό κόσμο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του βρίσκεται στα πρόθυμα οικονομικής κατάρρευσης εξαιτίας της παντελούς έλλειψης αποτελεσματικού σχεδιασμού στήριξης της παραγωγής.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, στην νέα κοινοβουλευτική παρέμβασή του επί αγροτικών θεμάτων, που συνυπογράφουν ακόμα 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλεί τον κ. Γεωργαντά να τον ενημερώσει για τους λόγους του αποκλεισμού σημαντικού αριθμού αμπελοκαλλιεργητών της Λήμνου από την ως άνω έκτακτη οικονομική ενίσχυση, καθώς και για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί – εάν προτίθεται - προκειμένου να στηριχθεί επαρκώς και ουσιαστικά ο κλάδος της αμπελουργίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)