to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 23.11.2022

Κοινωνία

Αλισβερίσι και αντιδημοκρατικούς αποκλεισμούς στη συγκρότηση του ΔΣ της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ καταγγέλλει η ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ

Όπως καταγγέλλει η παράταξη, «με αντιδημοκρατικούς αποκλεισμούς προχώρησαν στην συγκρότηση της διοίκησης της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ οι παρατάξεις ΕΑΚΕ ¨ΔΑΚΕ – ΕΝΟΤΗΤΑ¨ (κατέλαβε τη θέση του Γεν. Γραμματέα) και ΠΑΣΚΕ (κατέλαβε τη θέση του Προέδρου) με τη συμμετοχή και της ΕΣΚ – ΠΑΜΕ (κατέλαβε τη θέση του οργανωτικού γραμματέα) αποκλείοντας την Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία που είναι με οριακή διαφορά η 2η δύναμη και εκπροσωπεί το 37,35 % των εργαζομένων».


«Αναρωτιόμαστε», προσθέτει η ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ, «τι είδους ξεπούλημα συνδικαλιστικών συνειδήσεων υπήρξε ενόψει των πιθανών εξελίξεων στη ΓΣΕΕ για να παραχωρηθεί ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ στην 3η παράταξη ΠΑΣΚΕ;»

Και επισημαίνει:

«Με την πλάτη της εργοδοσίας και βασικό ενορχηστρωτή τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ απαξιωμένο εδώ και χρόνια  από τους συναδέλφους του, που για να εκλεγεί χρησιμοποιεί χειραγωγήσιμους μηχανισμούς εργασιακού χώρου που δε  διατηρεί εργασιακή σχέση, καταστρατηγείται κάθε μορφής δημοκρατική εκλογή, εκπροσώπηση και διαφάνεια.

Με εκλογική επιρροή 50 ψήφων  στους 2300 εργαζόμενους, με τη συνεργασία της ΕΑΚΕ (ΔΑΚΕ – ΕΝΟΤΗΤΑΣ ) και με την ανοχή της ΕΣΚ- ΠΑΜΕ, ο εκλεγμένος στην ΓΣΣΕ από την Ομοσπονδία Χειριστών  Μηχανημάτων (ως χειριστής κλάρκ) καπέλωσε  τη θέληση των εργαζομένων  της ΕΥΔΑΠ επιδιώκοντας  να σταματήσει η αντίδραση τους στην ιδιωτικοποίηση του νερού για να εξυπηρετηθεί η αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης στον κύκλο του νερού.

Δυστυχώς με την πολιτική αυτή προκάλεσαν  το διχασμό στο συνδικάτο, σε μια περίοδο που εξελίσσονταν συνεχείς κινητοποιήσεις στην ΕΥΔΑΠ από τους εργαζόμενους .
Είναι λυπηρό ότι οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΣΚΕ, ΠΑΜΕ  δεν συμμετείχαν και δεν στήριξαν την προσφυγή των Συλλόγων της ΕΥΔΑΠ, κινημάτων, φορέων και πολιτών στο ΣτΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας (ΕΥΣ) που περιλαμβάνει το 40% των αποθεμάτων νερού της χώρας,  τις λίμνες Ευήνου, Μόρνου, Υλίκης και Μαραθώνα, το κανάλι που υδροδοτεί την Αθήνα και άλλες εγκαταστάσεις, προσφυγή  που με την ιστορική απόφαση 1886/2022 ΣτΕ ακυρώνει την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση».

Η ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ καταλήγει:

«Η παράταξή μας στην ΕΥΔΑΠ παρ΄όλες τις ανωτέρω μεθοδεύσεις, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές  διώξεις, αύξησε τα ποσοστά της κατά 55%, και  συγκεκριμένα από 24 % σε 37,45 % ! Η παράταξή μας θα συνεχίσει ακάθεκτη να διεκδικεί όσα της αναλογούν που με δόλο της αποσπάστηκαν και θα δώσει σκληρή μάχη και ενάντια στις  υποκινούμενες μηνύσεις και διώξεις,  που υφίστανται συνδικαλιστικά μας στελέχη.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αποκατάστασης της δημοκρατικής τάξης και των εκλογικών αποτελεσμάτων όπως αποτυπώθηκαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)