to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 23.11.2022

Πολιτική

Αρθρογράφος του μητσοτακικού «Manifesto» ο Αιμ. Περδικάρης, πρόεδρος του ΑΠΕ;

Ο πρόεδρος του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), ο Αιμίλιος Περδικάρης, δεν απαντά, ούτε διαψεύδοντας, ούτε επιβεβαιώνοντας, το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας» σύμφωνα με το οποίο εργάζεται παράλληλα στο «Manifesto», υπογράφοντας με το ψευδώνυμο «Μάρκος Παλαιολόγος». ο πρόεδρος του ΑΠΕ έχει εκ του νόμου αποκλειστική συνεργασία στο ΑΠΕ, δεν μπορεί να εργάζεται κι αλλού, και μάλιστα ως κυβερνητικός αρθρογράφος.


«Μόλις χθες, η «δημοκρατία» είχε πρωτοσέλιδο χτύπημα ότι ο Περδικάρης εργάζεται παράλληλα στο φιλοκυβερνητικό έντυπο «Manifesto», υπογράφοντας με το ψευδώνυμο «Μάρκος Παλαιολόγος». Μέχρι το βράδυ που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση από τον πρόεδρο του ΑΠΕ», σημειώνει χαρακτηριστικά το Newsbreak, προσθέτοντας:

«Θα μπορούσε ο Περδικάρης να το διαψεύσει. Αν ισχύει, θα όφειλε να το επιβεβαιώσει. Κάτι που θα σήμαινε ότι αυτομάτως εκπίπτει του αξιώματός του, αφού η σχέση του με το ΑΠΕ είναι διά νόμου αποκλειστικής συνεργασίας, απαγορεύοντας οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσε, τέλος, να βγει αυτοπροσώπως ο… Μάρκος Παλαιολόγος και να βάλει αυτός τα πράγματα στη θέση τους.

Τίποτα απ’ αυτά δεν συνέβη. Οποιοσδήποτε άλλος έχει περάσει από το ΑΠΕ ως πρόεδρος θα έσπευδε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αναλογιζόμενος τι εκπροσωπεί και ποια είναι η θεσμική βαρύτητα της θέσης του. Ενας πρόεδρος του ΑΠΕ, που μάλιστα λογοδοτεί εκ του νόμου στον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν λογίζεται πλέον ως απλός δημοσιογράφος. Οπως και να έχει, το θέμα δεν είναι ηθικό. Αν ο πρόεδρος του ΑΠΕ «σπάει» την αποκλειστική συνεργασία με οποιονδήποτε τρόπο, υπάρχει παρανομία.

Η σιωπή για ένα τέτοιο δημοσίευμα μπορεί να εκληφθεί ποικιλοτρόπως. Και στο "Documento", που τον ρώτησε, είπε «δεν απαντώ». Ωστόσο, η μη τοποθέτηση είναι μια ακόμα ένδειξη αδυναμίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)