to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 22.11.2022

Πολιτική

Η Δύναμη Ζωής καταγγέλλει τη Διοίκηση Πατούλη για πελατειακές σχέσεις με φορείς παιδικής προστασίας

Για πελατειακή «αριστεία» με «φιλανθρωπική» σφραγίδα κάνει λόγο η παράταξη της Ρένας Δούρου


Η Δύναμη Ζωής τονίζει σε ανακοίνωσή της:

“Δεν μπορώ να επιλέξω ιδρύματα στην εκλογική περιφέρεια που πολιτεύομαι;” Ποιος έθεσε το ερώτημα αυτό στη σημερινή, 22.11.2022, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής;

Απάντηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Πέππας με αφορμή το υπ’ αριθμόν 35 θέμα για έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 10.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την αγορά δώρων που θα διατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2022. Το θέμα ήλθε με εισήγηση από τη Διεύθυνση Οικονομικών της ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών, για ιδρύματα που όμως αφορούν 3 σημαντικές δομές φιλοξενίας παιδιών στην ΠΕ… Ανατολικής Αττικής (όπου εκλέγεται ο κ. Πρόεδρος). Ερωτηθείς ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής για τα κριτήρια με τα οποία έγινε αυτή η επιλογή και εστάλη εισήγηση από Οικονομική Υπηρεσία άλλης Περιφερειακής Ενότητας, έδωσε την προαναφερθείσα απάντηση, προσθέτοντας μάλιστα: “Τα κριτήρια επιλογής ήταν η περιοχή που γνωρίζω και που είναι η εκλογική μου περιφέρεια”.

Νωρίτερα η πλειοψηφία της Διοικούσας παράταξης είχε περάσει άλλο θέμα για έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών που θα προσφερθούν ως εθιμοτυπικά δώρα, από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέα Λεωτσάκο στο Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο (ίδρυμα της ΠΕ Δυτικού Τομέα) ενόψει της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, συνολικού προϋπολογισμού 3.850 ευρώ προ ΦΠΑ (4.774 ευρώ με ΦΠΑ). Ακολουθώντας έτσι την ίδια λογική της “εκλογικής περιφέρειας” και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Λεωτσάκος δίνει δώρα σε ένα μόνο Ίδρυμα της δικής του εκλογικής περιφέρειας.

Είναι φανερό ότι με αυτήν την πελατειακή αντίληψη, δεν μπορεί να υπάρξει δημόσια αποτελεσματική πολιτική για την παιδική προστασία. Γι’ αυτό και έχει καταρρεύσει.

Πόσο υποκριτική είναι η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής όταν δημόσια στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκπρόσωποί της αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για έργα υποδομής. Ενώ την ίδια ώρα λεφτά υπάρχουν για την πελατειακή πολιτική και τα ρουσφέτια τους!

Πελατειακή “αριστεία” με… “φιλανθρωπική” σφραγίδα…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)