to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 22.11.2022

Κοινωνία

Κόλαφος για τον δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της Κολοβού η γραμματέας του σωματείου

Η Ν. Μπρουζούκη, ξεκαθάρισε ότι αυτή η συμπεριφορά που είδε το φως της δημοσιότητας δεν συνάδει με το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή καθώς όπως «κακώς έσπασαν την πόρτα και κακώς δεν την άφησαν να πάρει ό,τι πράγματα ήθελε».


[ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI]

Ξεκάθαρα αντίθετη με τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε ο συνάδελφός της να εκτελέσει την απόφαση έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, εμφανίστηκε η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών, μετά τα απίστευτα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον κλητήρα και τους αστυνομικούς να διαλύουν την πόρτα του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου για να την πετάξουν έξω από το μοναδικό της σπίτι.

Εκπροσωπώντας τα μέλη του σωματείου των Δικαστικών Επιμελητών, η γραμματέας του Ν. Μπρουζούκη μίλησε στην τηλεόραση του OPEN, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο, ότι εικόνες ντροπής σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο μικρό διαμέρισμα της οδού Αβύδου, δε συνάδουν με τους δεοντολογικούς κανόνες του επαγγέλματος.

«Κακώς έσπασαν την πόρτα και κακώς δεν την άφησαν να πάρει ό,τι πράγματα ήθελε», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπρουζούκη, σημειώνοντας ότι «μπαίνουμε στα σπίτια νόμιμα». Η απομάκρυνση ενός ατόμου από το σπίτι του που το έχει χάσει σε πλειστηριασμό γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες και όχι όπως κατέδειξαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την τραμπούκικη έξωση της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της.

Εάν το σπίτι είναι κλειστό ή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δε θέλει να βγει, πρέπει να υπάρχει κλειδαράς, ο οποίος θα ανοίξει την πόρτα. Δεν σπάνε την πόρτα για να μπουν μέσα οι δικαστικοί επιμελητές.

Η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών επέμεινε στο ότι ότι κακώς δεν επέτρεπαν στην παλαίμαχο δημοσιογράφο να πάρει τα πράγματά της, καθώς, όπως τόνισε, η αποβολή γίνεται από τα διαμέρισμα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ό,τι θέλει από τα προσωπικά του και όλα τα κινητά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι.

Απ' την πλευρά της η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της διαψεύδει τις αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο πως αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σωματική βία κατά της κ. Κολοβού και υποστηρίζει ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Η τεράστια συγκέντρωση που έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση των Πάτσηδων

Σε αυτό το φόντο, η οδός Αβύδου και οι γύρω δρόμοι στου Ζωγράφου γέμισαν από κόσμο το απόγευμα της Δευτέρας (21/11), κατά τη νέα, μεγαλειώδη και γεμάτη οργή συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού. Η γειτονιά του Ζωγράφου, τοπικοί φορείς, συνδικάτα, φοιτητές και κόμματα της Αριστεράς επιφύλαξαν συγκλονιστική συμπαράσταση στη  κ. Κολοβού.

Σε νέα κινητοποίηση σήμερα, Τρίτη στην εταιρεία «do Value» καλεί το ΠΑΜΕ.

Η έξωση στην συνταξιούχο δημοσιογράφο για μια οφειλή της τάξεως των 10.000 ευρώ σε πιστωτική κάρτα, με αγριότητα που θύμισε τις μαζικές εξώσεις στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των περασμένων ετών. Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς το κυβερνών κόμμα αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχουν υπέρογκες οφειλές στις τράπεζες. Η Ν.Δ. επιπλέον μέχρι πρόσφατα είχε στους κόλπους της τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση που σε ρόλο «κορακιού» αγόραζε κοψοχρονιά δάνεια πολιτών και μετά τους εκβίαζε να αποπληρώσουν με τις γνωστές τακτικές των εισπρακτικών εταιρειών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)