to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:57 | 19.11.2022

Πολιτική

Νέα αποκάλυψη «βόμβα»: Ταυτόχρονη παγίδευση από ΕΥΠ και Predator για 5 πρόσωπα

Κωστής Χατζηδάκης, Αλέξης Παπαχελάς, Γιώργος Κύρτσος, Αλέξανδρος Διακόπουλος και Αριστείδης Αλεξόπουλος παρακολουθήθηκαν και από ΕΥΠ και από Predator


Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για το «πώς το παρακράτος δρούσε πριν από το 2019» τα νέα στοιχεία -εάν επιβεβαιωθούν- γκρεμίζουν ένα από τα αφηγήματα της κυβέρνησης που κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος του σκανδάλου.

«Βόμβα» αποτελεί ότι πέντε πρόσωπα, σύμφωνα με τον Κυριακάτικο Τύπο: ο πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ.(διαγράφτηκε με απόφαση Μητσοτάκη), Γιώργος Κύρτσος, αλλά και ο γνωστός δημοσιογράφος, διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς, παρακολουθούνταν ταυτόχρονα και από το Predator και από την ΕΥΠ. Την πεντάδα συμπληρώνει ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα Documento που δίνει συνέχεια στις αποκαλύψεις των προηγούμενων δύο εβδομάδων.

 Παρακολουθούσε και με ξένους πράκτορες – Αυτή την Κυριακή στο Documento

«Ακουμπούν» το Μαξίμου

Τα νέα δεδομένα προκαλούν νέα ερωτήματα καθώς δείχνουν πως το «δίχτυ» του Predator δεν αφορά μόνο κάποιον ιδιώτη -όπως λέει και ξαναλέει η κυβέρνηση- που για «άγνωστους» λόγους έχει «απλώσει» τις κεραίες τους αλλά ένα ευρύτερο μηχανισμό που «ακουμπά» το Μαξίμου. Η κυβέρνηση, μέχρι και σήμερα, δεν έχει παραδεχθεί σχέση της ΕΥΠ με το κακόβουλο λογισμικό και δεν απαντά αν θύματα «νόμιμων επισυνδέσεων» έπεσαν και άλλα πολιτικά πρόσωπα (πέρα από τον Ν. Ανδρουλάκη) και δημοσιογράφοι (πέρα από το Θ. Κουκάκη).

Στις σελίδες του Documento φιλοξενείται επίσης ρεπορτάζ για «εμπλοκή του παρακρατικού μηχανισμού προ Predator στην εξουδετέρωση Μεϊμαράκη για να εκλεγεί ο Μητσοτάκης στην προεδρία της Ν.Δ.» αλλά και θέμα με την περίφημη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, τον Αύγουστο του 2018.

Για τις ολιγοήμερες διακοπές τού τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε θαλαμηγό η «Εφ.Συν.-Σαββατοκύριακο» γράφει πως σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Κουμουνδούρου, πριν από την αναχώρηση, στον απαραίτητο έλεγχο που γίνεται στο σκάφος σε αντίστοιχες περιπτώσεις από ειδική ομάδα του Λιμενικού, κάποιοι φρόντισαν να τοποθετήσουν μηχανισμούς παρακολούθησης στο σκάφος, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσουν τόσο το στίγμα του όσο και τις επίμαχες φωτογραφίες.

Στον καταιγισμό των αποκαλύψεων έρχεται να προστεθεί και το ρεπορτάζ του Κυριακάτικου «Βήματος» που αναφέρεται στη σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ, τα ονόματα των αστυνομικών που γνώριζαν για το λογισμικό, το πως ήλθε αυτό στην Ελλάδα και πως πληρώθηκε αλλά και τον ρόλο των Δημητριάδη, Λαβράνου, Μπίτζιου και Κοντολέοντος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)