to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:25 | 18.11.2022

Πολιτική

Νίκος Παππάς: Η δίωξη μου είναι πολιτική και συνεπώς η στάση μου δε μπορεί παρά να είναι πολιτική

«Mε τη δίκη που άρχισε σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα, με πρωτοβουλία και ευθύνη του, τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα» - «Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη»


(φωτ.: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο, ο πρώην υπουργός Επικράτειας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Πάππας, στη δίκη που ξεκίνησε την Παρασκευή ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον ίδιο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο ίδιος ο οποίος δεν παρέστη στην πρώτη συνεδρίαση, με δήλωσή του που διαβάστηκε από τον συνήγορό του, τονίζει ότι «με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «καμία δίωξη δεν μπορεί να κρύψει ότι εφαρμόσαμε το Σύνταγμα και διασφαλίσαμε τα συμφέροντα του Δημοσίου. Με τη δίκη που άρχισε σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα, με πρωτοβουλία και ευθύνη του, τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα».

Ο Νίκος Παππάς, επιτέθηκε με αμείλικτο τρόπο στον ίδιο τον Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως «Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη». 

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της, δεν θα συμβάλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση».

«Ως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.
Αυτή την αλήθεια καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει», τονίζει στο τέλος ο Ν. Παππάς.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε:«Η δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποδομήσει και αποσαρθρώσει δημόσια την πολιτική μεθόδευση της ποινικής δίωξης του Νίκου Παππά και μάλιστα για ένα πλημμέλημα αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου».

Παράλληλα οι συνήγοροι του Ν. Παππά ανέφεραν στο δικαστήριο, ότι ο εντολέας τους, δεν προτίθεται να υποβάλει ενστάσεις δικονομικής φύσεως επισημαίνοντας πως επιθυμεί να αθωωθεί επί της ουσίας.

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε ως μάρτυρες υπεράσπισης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η κατάθεση του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην επόμενη δικάσιμο, ώστε να είναι παρών και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος είναι ο συνήγορος του Χρ. Καλογρίτσα. Ο τελευταίος κατηγορείται για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη, 22 Νοεμβρίου.

«Το κατηγορητήριο της ΝΔ για Παππά κατέρρευσε με πάταγο»

«Η ΝΔ συγκρούστηκε σφοδρά με την πραγματικότητα. Το κατηγορητήριό της κατέρρευσε με πάταγο» σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες και τον Νίκο Παππά που ξεκίνησε σήμερα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «πάρα την προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το πολιτικό της στραπάτσο, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να εργαλειοποιηθεί. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημειώνουν ότι «ο νομός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο νόμος που εφάρμοσε τις απαιτήσεις του Συντάγματος βρίσκεται σε ισχύ.

Το δημόσιο εισέπραξε για πρώτη φορά χρήματα για τη χρήση των τηλεοπτικών αδειών.

ΕΣΡ και ΣτΕ δικαίωσαν τις πολιτικές μας, τόσο για το συνολικό τίμημα που επετεύχθη στον διαγωνισμό του 2016 όσο και για τις προϋποθέσεις που έθετε ο ν. 4339/2015.

Επί ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίστηκε απόλυτα το δημόσιο συμφέρον, η προστασία και η αύξηση των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ, η πολυφωνία».

«Σε αντίθεση με τις σημερινές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τις αδιαφανείς παρακολουθήσεις, τις σχέσεις αλληλεξάρτησης αλλά και τις παρακολουθήσεις των ανθρώπων του Τύπου.

Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του» καταλήγουν οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Πληροφορίες: documento.gr, avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)