to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 18.11.2022

Κοινωνία

ΕΣΡ: Βάζει τέλος στην πολυφωνία στα κανάλια - Το σκεπτικό για ΣΚΑΪ

Αν και ο ΣΚΑΪ δεν μετέδωσε τις θέσεις του ΜέΡΑ25 για συγκεκριμένο ν/σ, το ΕΣΡ δέχθηκε τον ισχυρισμό ότι οι δημοσιογράφοι δεν τις ήξεραν


Την κατάργηση της πολυφωνίας αποφάσισε εμμέσως το ΕΣΡ, επικαλούμενο μάλιστα τη δημοσιογραφική άγνοια.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με ψήφους 7 προς 2 αποφάσισε σκανδαλωδώς ότι οι τεράστιες αποκλίσεις αναφορικά με το μοίρασμα του τηλεοπτικού χρόνου μεταξύ της ΝΔ έναντι των υπολοίπων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ) δεν είναι επιλήψιμες.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίστηκε η απόφαση αναφορικά με τη μη παρουσίαση, από πλευράς ΣΚΑΪ, των θέσεων του ΜέΡΑ25 για συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Επιπλέον το γεγονός ότι δημιουργείται προηγούμενο αποτελεί άλλο ένα μελανό σημείο της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει το koutipandoras.gr το ΕΣΡ, με αφορμή την απόκρυψη των απόψεων του ΜέΡΑ25 για νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δέχτηκε τον ισχυρισμό του τηλεοπτικού σταθμού ότι οι δημοσιογράφοι δεν γνώριζαν ότι το εν λόγω κόμμα έχει θέσεις για το σχετικό νομοσχέδιο.

Με λίγα λόγια με την εν λόγω απόφαση δίνεται η δυνατότητα σε κάθε κανάλι του οποίου ο ιδιοκτήτης διαφωνεί με τις απόψεις ενός εκλεγμένου κόμματος, να μην τις παρουσιάζει με τη δικαιολογία ότι οι δημοσιογράφοι «δεν ήξεραν».

Υπενθυμίζεται, ότι αναφορικά με τον ΑΝΤ1 το ΕΣΡ σε αντίθετη κατεύθυνση από την ΕΣΗΕΑ απάλλαξε από τις ευθύνες του τον τηλεοπτικό σταθμό για θέμα πολιτικής πολυφωνίας.

Όπως έγραψε «Η ΑΥΓΗ», ο ΑΝΤ1 δεν υπέβαλε στοιχεία πολιτικής πολυφωνίας των δελτίων ειδήσεων που προβλήθηκαν το 2020, όπως προβλέπει υποχρεωτική Οδηγία του ΕΣΡ από το 2012 για όλα τα κανάλια.

Αν και το ΕΣΡ αποφαίνεται πως «είναι αδιαμφισβήτητη η πλημμελής υποβολή» από τον τηλεοπτικό σταθμό των στοιχείων πολιτικής πολυφωνίας και ότι «η εγκαλουμένη παραβίασε -εκ προθέσεως- την υποχρέωση υποβολής» περιορίστηκε σε μια απλή «σύσταση».

Το καυστικό σχόλιο του ΜέΡΑ25

Ένα καυστικό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη ήταν η απάντηση του ΜέΡΑ25 στην απόφαση του ΕΣΡ. Σε ανάρτησή του, ο Μ. Κριθαρίδης έγραψε:

«Ο @SkaitvGR του κ. Αλαφούζου που έκανε τηλεμαραθώνιο για την "τρομοκρατική" επίθεση με μακαρόνια του #Ρουβικωνας στον #Αδωνις "ξέχασε" να παίξει τις θέσεις του @mera25_gr για νομοσχέδιο της Μητσοτάκης Α.Ε. επειδή "δεν τις ήξερε" και το #ΕΣΡ το δέχεται αυτό ως πειστικό επιχείρημα!»

Πηγή: avgi.gr

tags: ΕΣΡ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)