to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στην Ελλάδα η ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη της Ε.Ε. - Αλ. Χαρίτσης: Η επιδότηση της αισχροκέρδειας στοιχίζει ακριβά

Η τιμή στην ελληνική αγορά είναι υψηλότερη κατά 17,5% σε σχέση με τον μέσο όρο στην ΕΕ των 27 που διαμορφώνεται σε 1,792 ευρώ το λίτρο


Πρωταθλήτρια με την ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται η χώρα μας, όσο κι αν οι αρνητικές πρωτιές ακρίβειας δυσαρεστούν την κυβέρνηση της Ν.Δ., που προσπαθεί να τις προσπεράσει ή απλώς επιλέγει να τις αγνοεί.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο (14.11) δελτίο τιμών υγρών καυσίμων της Κομισιόν (DG Energy -weekly oil bulletin), η Ελλάδα με μέση τιμή αμόλυβδης στα 2,106 ευρώ/λίτρο βρίσκεται στην πρώτη θέση με την υψηλότερη τιμή, ακολουθούμενη από τις παραδοσιακά ακριβότερες Δανία με 2,062 ευρώ/λίτρο και Φινλανδία με 2,028 ευρώ/λίτρο. Όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη έχουν τιμές κάτω από 2 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 27 διαμορφώνεται για τη συγκεκριμένη περίοδο σε 1,792 ευρώ/λίτρο, δηλαδή η τιμή στην ελληνική αγορά είναι υψηλότερη κατά 17,5%. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο η Ελλάδα βρισκόταν στην πέμπτη θέση στην Ε.Ε.

Παράλληλα, η χώρα μας αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση με την υψηλότερη τιμή στο πετρέλαιο κίνησης (diesel), στο οποίο συνήθως ήταν αισθητά χαμηλότερα μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Με μέση τιμή στα 2,071 ευρώ/λίτρο η Ελλάδα βρέθηκε πίσω μόνο από τις Σουηδία (2,367 ευρώ/λίτρο) και Φινλανδία (2,228 ευρώ/λίτρο).

Με μέσο όρο στην Ε.Ε. των 27 σε 1,889 ευρώ, η χώρα μας είναι ακριβότερη κατά 9,65% στο diesel, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο βρισκόταν στην 11η θέση στην Ε.Ε.

Αλ. Χαρίτσης: Η πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας των καρτέλ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά

Για δεύτερη φορά μπαμπάς ο Αλέξης Χαρίτσης! - BEST TV Καλαμάτα

Σε δήλωση του ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Χαρίτση για την πρωτιά της Ελλάδας στην ΕΕ σε ότι αφορά την τιμή της βενζίνης τονίζει:

Την πιο ακριβή βενζίνη σε ολόκληρη την ΕΕ έχει πλέον η Ελλάδα, όπως επισήμως ανακοίνωσε η Eurostat.

Η πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας των καρτέλ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά στους Έλληνες καταναλωτές, στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία.

Απαιτείται επειγόντως αλλαγή πολιτικής.

Γι’ αυτό η πολιτική αλλαγή είναι πλέον πιο αναγκαία από ποτέ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)