to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 17.11.2022

Πολιτική

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πρόθυμη να εκπαιδεύει Ουκρανούς κομάντο σε οκτώ στρατόπεδα

Το ΓΕΕΘΑ έχει έτοιμο σχέδιο εκπαίδευσης Ουκρανών σε Αττική, Μακεδονία, Θεσσαλία, Θράκη - Αποκλειστικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» αναφέρει συγκεκριμένες μονάδες


(Επίδειξη κατά τα εγκαίνια στις νέες εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής «Κανδηλίου» - ΓΡ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Νέα διεύρυνση της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την απόφαση της ΕΕ να παρασχεθεί εξειδικευμένη εκπαίδευση σε 15.000 στελέχη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη».

Η εφημερίδα σε αποκλειστικό της θέμα και επικαλούμενη πηγές που χαρακτηρίζει «παράγοντες» αναφέρει ότι «στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει έτοιμο σχέδιο να παρασχεθεί εκπαίδευση σε Ουκρανούς κομάντο σε τρεις τοποθεσίες εντός ελληνικής επικράτειας»:

1. Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής. Κλειδί είναι το Πεδίο Βολής «Κανδηλίου» που περιλαμβάνει χώρους αστικού-ημιαστικού τοπίου και «εστιάζει στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων»

2. Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Οι πηγές της εφημερίδας προσθέτουν ότι «υπάρχει υπο-σενάριο για "επισκέψεις" των Ουκρανών για εκπαίδευση και στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου εδρεύει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία».

3. Θεσσαλία, όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Επιπρόσθετα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «υπάρχει και η σκέψη οι εκπαιδευόμενοι Ουκρανοί να πάνε -υπό την επίβλεψη των Αμερικανών- στην Αλεξανδρούπολη, στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη ... και στο Στρατόπεδο Γιαννούλη», ενώ ως «πρόθυμη» να βοηθήσει περιγράφεται και η Κύπρος, ειδικά στο έργο της αποναρκοθέτησης στο οποίο είναι ιδιαίτερα έμπειρη η Εθνοφρουρά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)